Leteći zamalo do celog plena

KMF "Leteći Holanđanin" Vrbas – KMF "Kalča Memoris" Niš,  2:2 (1:0)

21 nov 2016 0 comment

9. kolo Prve futsal lige Srbije, hala CFK "Dargo Jovović" u Vrbasu, gledalaca: 800. Sudije: Petar Radojičić (Inđija), Vladan Radulović (Beograd).

Strelci: 1:0 Bodonji u 4. min. 1:1 N. V. Stanković u 34. min. 2:1 Novaković u 35. min.  2:2 Miljković u 37. Minutu. Crveni karton: Peković (Leteći Holanđanin).

LETEĆI HOLANĐANIN: BELJANSKI, BODONJI, PEKOVIĆ, NOVAKOVIĆ, ARVAJI, Đurović, Samardžić, Živkucin, Stanić, Marjanac, Perović.

KALČA: ĐORĐEVIĆ, N. D. STANKOVIĆ, M. ĐORĐEVIĆ, N. V. STANKOVIĆ, ŽIVADINOVIĆ, Pavlović, Janković, V. Ristić, Matejev, M. Miljković, I. Krstić.

Vrbaška publika imala je još jednu priliku da vidi odličnu futsal predstavu u hramu sporta CFK "Drago Jovović", na  radost domaće publike. Popularni "Leteći" dva puta su imali prednost ali su na kraju ipak ostali bez dva jako bitna boda. Već viđen scenario, "Leteći" odlični tokom svih 40 minuta. U prvom poluvremenu stvaraju izgledne prilike ali ne postižu golove iz istih. Drugo poluvreme: gosti pokazuju zašto su poneli epitet favotita na ovom meču, iskusna ekipa, sastavljena od najboljih igrača grada Niša, u drugom poluvremenu konkretniji nego u prvom, stvaraju šanse, ali je golman domaćih, Beljanski, na ovom meču bio fenomenalan, odolevao je sve do 35. min. kada je bio nemoćan i morao je izvaditi loptu iz mreže. Vrbašani se srećom brzo bude posle primljenog pogotka, dodaju "gas" i golom Novakovića u 35. min. ponovo dolaze u vođstvo. Na nesreću domaćih to nije bilo dovoljno za trijumf.  U 36. minutu Beljanski je prisiljen da kapitulira, ali šut gostujućih igrača, sa gol linije rukom brani Peković. Hladan tuš za Vrbašku publiku, penal za goste i isključenje Pekovića, neizvesnost, sjajni Beljanski, na radost domaće publike i igrača, brani udarac gostiju sa 6 metara. Euforija u hali CFK "Drago Jovović", domaćin nastavlja meč sa igračem manje u polju i na žalost prisutnih, ne uspeva da se odbrani, bod Nišlijama donosi Miljković, tri minuta pre kraja meča, stvoren je višak na levoj stativi golmana domaćih Beljanskog, GOL, hladan tuš za domaće. "Leteći" uspevaju još jednom da se podignu i stvaraju kolosalnu priliku za pobedu u 39. minutu, kada je igrač domaćih, Marko Živkucin praktično već savladao golmana gostujuće ekipe. STATIVA  je sprečila veliko slavlje u Vrbasu. Ostaje žal domaćih za propuštenom prilikom da se osvoje 3 jako bitna boda, koja bi Vrbašanima znatno pomogla u borbi za opstanak, ovako možda i najrealniji ishod meča - remi.

"Leteće" u nastavku šampionata očekuje trnovit put, ne bi li uspeli da izbore prvoligaški status i sledeće sezone. Mišljenja smo da Vrbas i Vrbaška publika to i zaslužuju posle svega viđenog do sad. "Leteći" trenutno zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli prve futsal lige Srbije sa 8 osvojenih bodova i skorom 2 pobede, 2 remija i 5 poraza.
 
U narednom  10. kolu Prve fustal lige Srbije, KMF "Leteći Holanđanin" putuje u Novu Pazovu, gde će ih dočekati istoimena ekipa KMF "Nova Pazova". Meč će se igrati najverovatnije u nedelju, 27.11.2016.

Antonić Bojan

Related items