Ljubu Jalovom evropska bronza

Proslavljeni kik bokser iz Vrbasa Ljubo Jalovi osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje je održano u španskom gradu Bilbao.

31 okt 2014 0 comment

 

Jalovi se nadmetao u disciplini K-1, u kategoriji 75 kilograma. Evropsko prvenstvo okupilo je najbolje borce iz 35 država starog kontinenta, a u borbe za medalje krenulo je čak 430 takmičara.

"U prvom kolu naš reprezentativac i jedan od najboljih boraca Ljubo Jalovi lako je savladao borca iz zemlje domaćina Španije sa 3 : 0, a u drugom istim rezultatom bio je bolji od borca iz Poljske. Međutim, u polufinalu njega je u poslednjoj sekundi meča savladao takmičar iz Rusije, rezultatom 2 : 1. Ipak, ovo je odličan rezultat, posebno ako znamo da je pred sam početak Evropskog prvenstva Ljubo imao porodičnu tragediju kada je ostao bez oca", rekao je trener borca iz Vrbasa Dušan Kilibarda.

Related items

  • Plivanje: Ivona Čolaković prvak Srbije

    Od 28.03. do 30.03.2014 godine održano je u Beogradu na bazenu Sportskog centa „Novi Beograd“ Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, omladince i apsolutno, na kome je učestvovalo 383 plivača iz 44 kluba.