Stefan Koprivica četvorostruki rekorder Vojvodine

Stefan Koprivica, član Sportsko rekreativnog udruženja “Olimp” iz Vrbasa, oborio je četiri pokrajinska rekorda na upravo održanom Prvenstvu Vojvodine u disciplini powerlifting. Stefan je zabeležio rekorde u kategoriji juniora do 105 kg, i to: čučanj – 220 kg, bench press – 125 kg, mrtvo dizanje – 275 kg, i total – 620 kg.

14 mar 2023 0 comment

“Takmičenje je prošlo skoro savršeno, Stefan je ostvario osam uspešnih od ukupno devet, jedino neuspešno dizanje imao je na drugom pokušaju mrtvog dizanja 275kg, kad je zbog male tehničke greške propustio da završi dizanje, ali je na trećem pokušaju savladao i tu kilažu, dosta lako. Ostaje žal što nije pokušao 300 kg, ali biće novih prilika. Stefanu je ovo prvo takmičenje, imali smo samo osam nedelja ozbiljnijih priprema, sad smo iskusniji i imamo više vremena da se spremimo za državno juniorsko prvenstvo, koje se održava u septembru i kada želimo da postignemo još bolji rezultat”, saopšteno je iz SRU “Olimp”.

Inače, "Olimp" jedini je klub iz opštine Vrbas koji je registrovan u Powerlifting savezu Srbije i Vojvodine. Svako ko želi da trenira i takmiči se u ovom sportu dobrodošao je u "Olimp". Klub ima plan da u narednim godinama formira ozbiljnu ekipu takmičara koji će biti konkurenti najboljima u Srbiji.