ZLATO I SREBRO ZA BK „ČARNOK“

Održano Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za žene

27 dec 2022 0 comment

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za seniorke proteklog vikenda održano je u Čačku. U hali Zračak dva dana nadmetalo se blizu 80 bokserki iz svih krajeva naše zemlje. Priznanje za najbolju bokserku, odnosno, zlatna medalja pripala je Ivani Čizmar iz Bokserskog kluba „Čarnok“ iz Vrbasa.
Iako je trebala da se nadmeće u kategoriji do 48 kilograma, sedamnaestogodišnja Ivana Čizmar do zlata je došla tako što je snagu odmeravala s devojkama u većoj kategoriji. Tri godine starija Sandra Bril, takođe, iz Kluba „Čarnok“ na Pojedinačnom prvesntvu Srbije u Čačku okitila se srebrnom medaljom.

„U jakoj i ozbiljnoj konkurenciji naše dve takmičarke osvojile su prestižne medalje. Ivana Čizmar ovim rezultatom obezbedila je ulazak u reprezentaciju. Zanimljivo je da su na ovom prvenstvu iz našeg kluba bile samo dve takmičarke i obe su došle kući s priznanjima. To je velika čast i uspeh za klub“, rekao je trener BK „Čarnok“ Željko Žmukić.

Bokserke iz Vrbasa u drugoj polovini januara očekuje Kup nacija za žene u Somboru, gde će se pored Ivane i Sandre, u svojoj konkurenciji boriti i Teodora Savović.