Održano I Sportsko veče, plakete za najuspešnije klubove

Savez sportova opštine Vrbas, uz podršku lokalne samouprave, organizovao je u subotu I Sportsko veče - susret sportista, trenera, sportskih radnika, ali i predstavnika privrednih subjekata, institucija, ustanova i organa uprave, koji svakodnevno daju svoj doprinos organizaciji i razvoju sporta na svakom nivou.

14 dec 2022 0 comment

Svečanost je bila prilika i za dodelu plaketa klubovima koji su u prethodnom periodu zabeležili posebno dobre rezultate, promovišući tako svoj sportski kolektiv i grad iz kojeg dolaze.

"Vrbas je više od 70 godina bio poznat kao grad industrije, grad jake privrede i grad snažno razvijenog i uspešnog sporta. Sport je to još uvek. I biće i u budućnosti. Večerašnji skup predstavlja nastojanje da sport u opštini Vrbas još snažnije učvrstimo na pijedestalu koji je oduvek imao u našoj zajednici. Da ponovo povežemo naše uspešne privrednike i naše uspešne sportiste, i da kroz tu simbiozu kvaliteta, stvorimo preduslove za siguran trijumf izvrsnosti.

Nema uspešnog sporta bez uspešne privrede. Nema uspešnog sporta i uspešne privrede bez stabilnog političkog i privrednog ambijenta, a zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, stvoreni su uslovi za stabilan razvoj ekonomije i kompletnog društva. Opština Vrbas prati trendove razvoja Srbije i investira u sve oblasti društvenog života. Zato smo investicije u sportsku infrastrukturu postavili u sam vrh prioriteta. Ove godine smo u budžetu za sport izdvojili 197,2 miliona dinara. Sledeće godine izdvojićemo još više. Lokalna samouprava ima najveću odgovornost. Smatramo da je važno obezbediti uslove za trening budućim šampionima, ali je od posebne važnosti zdravo odrastanje školske omladine i stvaranje zdravih životnih navika.

Lokalna samouprava je u prošloj godini izdvojila rekordnih 45 miliona dinara za sufinansiranje i podršku sportu i sportskim klubovima. U CFK 'Drago Jovović' za zamenu parketa i obnovu terase restorana utrošeno je više od 17 miliona dinara. Izgrađen je sportski teren u Bloku Save Kovačevića, vredan 12 miliona dinara. U adaptaciju objekata na fudbalskom terenu na Šlajzu investirano je 2,5 miliona dinara. Za školsko igralište u Bačkom Dobrom Polju, odnosno teren u Zmajevu izdvojeno je ukupno pet miliona dinara. U narednoj godini nastavljamo sa ambicioznim planovima. Vrbas zaslužuje po svim mogućnostima kojima raspolaže, status zdrave sredine za život i odrastanje. I uspešne sportske zajednice. Zajedno možemo učiniti sve za budućnost naše dece", rekao je obraćajući se prisutnima Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, i zahvalio Sportskom savezu na kontinuiranom angažmanu i odličnoj saradnji u organizaciji svih sportskih događaja.

Prvoj Sportskoj večeri u Vrbasu prisustvovao je i Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim ispred Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i u svoje lično ime, te da vam čestitam na organizaciji ove prve Sportske večeri. Ovo je lep način da se odužite vašim sportistima, mladim ljudima koji su najbolji ambasadori vaše opštine. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će u narednom periodu pratiti vaše dobre projekte i sigurno ćemo biti dobri partneri i zajedničkim snagama ulagati u sport, u sportsku infrastrukturu. Cilj je pomoći mladim ljudima da imaju sve za dobar i uspešan trenažni proces. Sportisti, vama želim puno sreće u daljem radu, od vas očekujem najbolje rezultate", poručio je Basta.

Plakete za izuzetne sportske rezultate dodeljene su Streljačkom klubu Vrbas, Klubu borilačkih sportova Vrbas, Rukometnom klubu Vrbas, Omladinskom fudbalskom klubu Vrbas, Streljačkom klubu Univerzal M, Ženskom košarkaškom klubu Vrbas, Bokserskom klubu Čarnok i Klubu malog fudbala Leteći Holanđanin. Za podršku sportu i sportistima, zahvalnice su zaslužili Centar za fizičku kulturu "Drago Jovović, Policijska stanica Vrbas i Dom zdravlja "Veljko Vlahović". Posebna zahvalnica dodeljena je Svečanoj sali "Barok", u kojoj je Sportsko veče održano, a čiji je vlasnik Dragan Rabinčuk na više načina podržao organizaciju skupa sportista. Plakete i zahvalnice uručili su Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, i Bojan Antonić, generalni sekretar Saveta sportova opštine Vrbas.

Upravo su ova organizacija i njen predsednik Ivan Uskoković idejni pokretači i organizatori I Sportske večeri. Motivisani željom da na jednom mestu okupe sve sportiste grada, Sportski savez vodi se uverenjem i da ovakvi skupovi i druženje sportista mogu biti podstrek za još bolje rezultate i još veće sportske uspehe. Istovremeno, javno je izrečena i želja da ova manifestacija zaživi i preraste u tradiciju.

"Cilj Sportske večeri je da rezultati sportista ni ovog puta ne prođu neopaženo, a za to se stara opština Vrbas, u saradnji sa Savezom sportova. Budžetom za sport za 2023. godinu, pored redovnog sufinansiranja sporta, planirana je i pozicija za stipendije, koje su namenjene najuspešnijim mladim nadama srpskog i lokalnog sporta, koje će biti raspisane konkursom i potpisane posle Nove godine. Sportski savez je logistika, tehnička podrška i servis sportistima i klubovima, a moja je želja da se večeras i u svim narednim okupljanjima ovog tipa priča isključivo o sportistima, njihovom radu i njihovim rezultatima. Vrbas, ne slučajno, sa ponosom nosi epitet grada sporta", rekao je Bojan Antonić, generalni sekretar Sportskog saveza, i svim sportistima poželeo zdravlje, pre svega, i još više dobrih sportskih rezultata.