Kadetska rukometna reprezentacija na pripremama u Vrbasu

Kadetska reprezentacija Srbije se punom parom priprema za Evropsko prvenstvo koja je na programu od 4. do 14. avgusta 2022. godine u Crnoj Gori. Nakon prve faze priprema u Požegi, izabranici selektora Aleksandra Brkovića su nastavili sa radom u Vrbasu, gde ih počev od sutra očekuju i prve provere. Naši kadeti će 22, 23, i 24. jula imati kontrolne mečeve sa selekcijom Austrije.

22 jul 2022 0 comment

Mečevi u Vrbasu, u velikoj sali CFK, igraju se u petak od 20.00 časova, u subotu od 18.00 i nedelju od 11.00 časova.

- Prva faza u Požegi je bila udarna faza, najviše bazirana na fizičkoj pripremi. Intenzitet je bio veoma visok na početku, pa se postepeno smanjivao obim. Ono što je bilo najvažnije za prvih deset dana je da sve stvari koje smo radili u napadu unapredimo i da dodamo nove, da utvrdimo odbranu i kombinacije koje želimo igramo i na način na koji želimo da igramo u odnosu na protivnike koji nas čekaju. Naravno, važno je da imamo tu svoju crtu, tu svoju nit koju forsiramo već neko vreme i želimo da sve to unapredimo, kako u napadu tako i u odbrani. Malo nas je poremetila povreda Aleksandra Stojanovića koji je između pretpriprema u Staroj Pazovi i priprema u Požegi polomio ruku, ali stvari stoje tako, prilagodili smo se tome i trudimo se da izvučemo maksimum, zadovoljni smo sastavom koji imamo, započeo je sumiranje dosadašnjeg toka priprema selektor kadeta Aleksandar Brković.

Rivali naše selekcije u grupi C u Podgorici su Slovenija, Danska i Norveška

- Grupa nam je teška i zahtevna, apsolutno nije lako kada ideš iz četvrtog šešira i zato je plan da budemo najspremnija ekipa u Podgorici, da možemo najviše da trčimo, da se upustimo u najveći broj duela u odbrani, da trčimo u oba smera, da budemo spremni za kontranapade i konačno, budemo dobra ekipa koja će dati veliki broj golova i koja će uvek igrati za gol više. Zato nam je bila izuzetno bitna fizička priprema i nadam se da smo to uradili na pravi način. Bilo je veoma naporno, bilo je uspona i padova, kako to već ide u toj fazi, ali ekipa je sve izgurala, momci su izuzetno motivisani ušli u drugu fazu i sad na kraju ovog dela priprema očekuju nas utakmice u Vrbasu. Ovo je prva provera onoga što želimo da vidimo, da vidimo gde smo i šta smo, na čemu treba da poradimo, šta da unapredimo, izbacimo i jednostavno smanjimo spisak sa 20 na 18 igrača, tako da je to ono što nas čeka u narednih par dana. Igramo tri utakmice protiv Austrije, u ritmu u kom simuliramo te prve dve utakmice u Podgorici.

Do odlaska na Evropsko prvenstvo kadeti Srbije će odmeriti snage i sa selekcijom Mađarske 29. i 30. jula

- Nakon utakmica sa Austrijom čeka nas odlazak u Mađarsku kao definitivna potvrda svega onoga što smo ostvarili i rad na detaljima za Evropsko prvenstvo. Naravno, kroz Evropsko prvenstvo čekamo podizanje forme, ali ono što je najvažnije je grupa i moramo da damo svoj maksimum u grupi i izborimo plasman u glavnu fazu takmičenja, u prvih osam ekipa.

Selektor Brković je govorio o sistemu takmičenja na predstojećem šampionatu i istakao da je ekipa silno motivisana da ostvari vrhunski rezultat:

- Promenjen je sistem bodovanja za dalje i opstanak u A grupi. Sledeće prvenstvo će biti sa više reprezentacija, a sa ovog je samo za prvih osam obezbeđen direktan plasman za narednu kadetsku generaciju (2006. godište), tako je je ovo izuzetno važno takmičenje. Ali i da nije tako, mi imamo svoje ambicije i želimo da budemo najbolji uvek i svuda, rekao je Brković i istakao važnost uspeha naše juniorske selekcije na minulom šampionatu u Portugalu:

- Veliku smo energiju iscrpeli i crpimo i dalje iz uspeha juniorske reprezentacije i još jednom koristim priliku da im čestitam. Sve su nas obradovali, sve su nas vinuli u orbitu, celokupan rukometni svet i naše mlađe selekcije, taj vrhunski rezultat koji nam je nedostajao godinama. To nam samo daje motiva da nastavimo dalje, da probamo da ih nadmašimo, što bi bio neverovatan uspeh i to je izuzetno teško, ali kao što rekoh crpimo veliku energiju iz toga. Nadam se da će nam to biti, ako je ikako moguće, motiv više i da će to doprineti da napravimo dobar rezultat, a to je prvo svakako prolaz iz grupe, a onda utakmica po utakmicu, zaključio je Brković.

Evropsko prvenstvo za kadete na programu je od 4. do 14. avgusta 2022. godine u Crnoj Gori, a naši kadeti se nalaze u grupi C u kojoj će odmeriti snage sa selekcijama Slovenije, Danske i Norveške.

Izvor: RSS