Omladinci KMF "Leteći Holanđanin" šampioni Srbije

Finalni meč omladinskog prvenstva Srbije, KMF "Smederevo" - KMF "Leteći Holanđanin" 5:7 (2:4)

12 maj 2022 0 comment

Danas je u hali sportova u Vranju odigrana finalna utakmica Omladinske futsal lige FSS, sastale su se bez dileme dve najbolje omladinske futsal ekipe u Srbiji. Ekipa trenera Dragana Đorđevića nije opravdala epitet favorita jer su zasluženo izgubili od Letećeg Holanđanina iz Vrbasa 7:5!

Šef struke Smedereva Dragan Đorđević je izveo na parket postavu kapiten Nikolić Uroš – Jeremić Mihajlo – Đirka Mateja – Paunović Nemanja, dok je na golu bio Dičić Danijel. Sa druge strane Igor Miricki je izveo sledeću petorku – vratar Petar Marojević, a u polju kapiten Šmit Andrej – Muminović Nemanja – Dragnić Luka – Vujović Vukašin. Igrači Smedereva, u plavoj opremi, su diktirali igru a Leteći Holanđanin je strpljivom igrom u odbrani vrebali šansu iz kontra napada što je i urodilo plodom u 9.minutu utakmice. Na sredini terena igrači Smedereva gube loptu a u brzoj tranziciji vrbašani odigravaju preciznu pas akciju iz koje pivot Vujović plasira loptu iza leđa nemoćnom vrataru Dikiću – 0:1. Međutim, suvi kvalitet izabranika Đorđevića dolazi do izražaja jer u svega dva minuta preokreću odličnim udarcima rezultat. Prvo Paunović matirao Marojevića za 1:1, da bi samo posle 120 sekundi opet iz daljine posle prekida rezantnim udarcem pogodio za vođstvo 2:1, a strelac je bio Jeremić. I umesto da iskusniji igrači Smedereva drže loptu i rezultat opet sledi preokret. Mlađani Drakulović koristi izglednu priliku i poravnava na 2:2, u 14. minutu. Da bi neumorni Dragnić golom vratio prednost na stranu vrbašana 2:3, igrao se 16.minut. Sam finiš je doneo drugi gol Vujovića posle kornera za 2:4. Ali je u poslednjim sekundama vratar Marojević sprečio siguran pogodak Smedereva posle brze akcije…

Nastavak donosi još više uzbuđenja i golova. Prvo u 22. minutu Jeremić Mihajlo postiže drugi gol i smanjuje na 3:4, što opet donosi neizvesnost.

Da bi neumorni Šmit postigao gol za 3:5, u 28.mitunu utakmice, kada je istrčao kontru i teledirigovanu loptu poslao kroz noge Dičiću. Nije prošlo ni 60 sekundi a rezultat je na semaforu bio 4:5, „krivac“ je Stanojlović koji pronalazi nebranjeni deo mreže Marojevića, jer su vrbašani kasnili u fazi odbrane. Sam finiš meča je protekao u igri 5 na
4 jer je Dragan Đorđević uveo petog igrača Paunovića umesto golmana Dičića. Ali vrbašani su postigli gol posle auta, najpribraniji je bio Šmit za 4:6, devedeset sekundi pre kraja. Da bi posle samo desetak sekundi igrač-golman Nemanja Paunović, koristi smušenost odbrane Holanđana, i posle odbijanja lopte pogađa rezantnim udarcem same rašlje za 5:6. Da bi tačku na ovaj dramatičan susret stavio Muminović na asistenciju Šmita za konačnih 5:7!

 

Autor teksta: Boris Pravilović