Pionirke ŽKK Vrbas šampionke Vojvodine

Pionirska selekcija ŽKK Vrbas postala je prvak Vojvodine na upravo završenom F6 turniru u Srbobranu. Vrbašanke su do šampionske titule stigle u konkurenciji vršnjakinja iz zrenjaninskog Proletera, novosadske Vojvodine, Srema iz Sremske Mitrovice, Kovina i domaćina Srbobrana. Takmičenje je organizovao Košarkaški savez Vojvodine.

19 apr 2022 0 comment

U prvoj utakmici četvrtfinala Vrbas je dominantno savladao Kovin rezultatom 71:37, dok je u polufinalu savladana ekipa Srbobrana rezultatom 68:50.

Finalni duel između pionirki Vrbasa i Srema napunio je sportsku halu u Srbobranu. Odlična atmosfera i sjajna podrška pružena je mladim košarkašicama koje su igrale jednu od najvažnijih utakmica u svojim karijerama. Posle dosta tvrde utakmice i sjajnih akcija sa obe strane, pionirke Vrbasa uspele su da slave protiv Srema rezultatom 52:40 i tako osvoje F6 turnir Vojvodine.

„Ja sam najmlađa u svom timu. Čestitam svim ekipama, zadovoljna sam mojim igračicama. Srećna sam što smo osvojili prvo mesto“, izjavila je pionirka Vrbasa Jelena Perunović (10) nakon osvajanje medalje.

Turnir je sjajnim partijama obeležila Jovana Popović iz Vrbasa koja je pokazala da je spremna za veliku karijeru. Ona je potpuno zasluženo ponela titulu najbolje košarkašice turnira, koju je podelila sa pionirkom Srema Angelom Ladinek. „Želim da čestitam igračicama Srema na velikoj borbi i upornosti. Vredno smo radile za ovaj turnir, došli smo ovde i pokazali da smo najbolji. Čestitam svojim igračicama na velikoj borbi i srećna sam što sam osvojila nagradu za najbolju igračicu“, istakla je talentovana Jovana Popović.

Za najboljeg trenera završnog turnira proglašen je trener ŽKK Vrbasa Marko Grubač.

„Prvo bih se zahvalio deci i upravi kluba na ovom finalnom turniru na kojem smo konačno igrali onako kako treba i osvojili prvo mesto. Zahvalio bih se domaćinu Srbobranu na korektnoj organizaciji turnira. Naše ambicije za finalni državni turnir su najviše, a dokle ćemo dogurati, neka bude onoliko koliko smo zaslužili“, zaključio je trener pionirki Vrbasa Marko Grubač.

Plasman na državno prvenstvo direktno su obezbedile ekipe Vrbasa i Srema, dok će Srbobran morati u dodatni baraž.