Za 34 sportska kluba 45 miliona dinara

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević uručio je predstavnicima lokalnih sportskih klubova ugovore o godišnjem finansiranju. Opština Vrbas obezbedila je rekordnu podršku za sportske klubove u 2022. godini. Za aktivnosti 34 sportska kluba iz opštinskog budžeta je na konkursu odobreno 45 miliona dinara.

21 feb 2022 0 comment

Novac iz opštinskog budžeta odobren je za realizaciju redovnih aktivnosti i održavanje sportskih manifestacija, poručio je Rojević i dodao da je sport, uz kulturu, obrazovanje i privredu, jedna od najvažnijih tačaka budućeg razvoja Vrbasa.

"Vrbas je grad sporta, grad šampiona. Opština Vrbas je ponosna na brojne sportske aktivnosti i uspehe, na klubove i pojedince koji postižu vrhunske sportske rezultate. Sportisti, njihovi treneri i svi sportski radnici, ne predstavljaju samo svoje klubove. Oni svojim predanim radom i uspesima čine mnogo za ceo Vrbas, za njegovu promociju na republičkom i međunarodnom planu, i hvala im na tome. Opština Vrbas je njihov pouzdan partner i podrška. U budžetu za 2022. godinu opredelili smo rekordnih 45 miliona dinara za sufinansiranje i podršku sportu i sportskim klubovima na teritoriji opštine Vrbas", istakao je Rojević. Govoreći o uslovima u kojima rade sportisti, predsednik opštine je podsetio da je korišćenje Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" potpuno besplatno za sve klubove, a u 2022. godini, za podršku i razvoj sporta iz budžeta je izdvojeno 197,2 miliona dinara. "Centar za fizičku kulturu 'Drago Jovović' dobiće nov krov, a u glavnoj dvorani biće zamenjeni parket, stolice i tribine. U unapređenje našeg najvažnijeg sportskog objekta investiraćemo 40,5 miliona. Takođe, gradi se sportski teren sa tribinima u Ravnom Selu, a prošle godine smo rekonstruisali salu u Bačkom Dobrom Polju i sportske terene na Šlajzu. Sa ulaganjima u sport nastavićemo i u narednom periodu", rekao je Rojević.

Bojan Antonić, generalni sekretar Saveza sportova opštine Vrbas, izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim izdvajanjem za finansiranje klubova i manifestacija, posebno nakon dve teške godine za sportiste, prouzrokovane virusom korona. "Savez sportova broji 56 članova, na redovnom finansiranju je 36 klubova, a svim imaju podršku i pomoć za organizaciju takmičenja, turnira, manifestacija od značaja za lokalnu samoupravu. Budžet za klubove je rastao, ove godine je rekordan, ali na ovu sumu treba dodati i izdvajanja za Centar za fizičku kulturu koji usluge klubovima pruža besplatno, za razliku od svih većih gradova. Kada bi uračunali i ova indirektna sredstva, došli bi do veoma ozbiljnog sportskog budžeta za lokalnu samoupravu ove veličine", rekao je Antonić.

Na sportskim rezultatima koje postižu pojedinci i klubovi, uz želje za dobro zdravlje i u budućnosti, predstavnicima sportskih klubova se obratio Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu. "Vi ste najbolji predstavnici našeg grada na svakom takmičenju na kom se pojavite. Naučili ste javnost na dobre rezultate, očekivanja uvek rastu i na vama je da uložite snagu i napor kako bi stigli do najboljih rezultata. Na nama je da vam obezbedimo uslove za dobar trening i opština Vrbas će uvek biti vaša najsnažnija podrška", poručio je Stanić.