ŽKK Kraljevo - ŽKK Vrbas 80:61

Poraz Vrbašanki u Kraljevu rezultatom 80:61 (22:12, 11:19, 21:15, 26:15)

06 dec 2021 0 comment

U prvoj četvrtini, tokom koje je Kraljevo sve vreme vodilo, naš tim su gurale Proktor i Mijatović, koje su ubacile sve poene. Domaćin se u finišu prve četvrtine značajnije odlepljuje zahvaljujući poenima iz tranzicije, za 22:12 na kraju prvog perioda.

U drugoj četvrtini su se Štrudlice, uprkos problemima, zbog treće lične greške Kaje Proktor, uspele da se, prepoznatljivom borbom, dobrom odbranom i strpljivim napadom vrate na samo posed zaostatka za kraj prvog poluvremena- 33:31.

Sa početkom drugog poluvremena se nastavljaju problemi sa faulovima, obzirom da je Mijatović napustila igru zbog četiri faula. Domaćin je uspeo da se odlepi za 54:46 na isteku pola sata igre.

U poslednjem kvartalu su Kraljevčanke zahvaljujući šutu spolja ostvarile dvocifrenu razliku, koju do kraja nisu ispustile, za konačnih 80:61.

Bili smo ravnopravan rival 30 minuta ekipi koja je favorit za trofeje u domaćim takmičenjima, i to je vredno pomena.

Poslednju utakmicu u prvom delu šampionata će naše košarkašice odigrati narednog vikenda, kada će na svom parketu ugostiti Dugu iz Šapca.

Devojke, glavu gore, sve ste dale sve od sebe i to je najbitnije! Idemo dalje, nemamo vremena za odmor, pripremamo se za sledeći meč.

 


Miljanić Mališa,
PR ŽKK Vrbas