PZSMS otvorio akciju testiranja sportista

Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta započeo je u četvrtak u Vrbasu, u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović", prvi krug testiranja motoričkih i psiholoških sposobnosti sportista opštine Vrbas. Savremena oprema, proverene metode i znanje stručnih lica stvoriće uslove za formiranje jasne sliku sa kakvim mogućnostima raspolažu i u kakvom stanju i formi se nalaze igrači pojedinih domaćih klubova, te u kom smeru treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju i usavršavanju.

29 okt 2021 0 comment

"Ovo je prvi korak nedavno dogovorene saradnje Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i opštine Vrbas. Za početak smo pozvali četiri profesionalna kluba da prođu testiranja i uskoro ćemo dobiti tačne podatke o psiho-fizičkom stanju njihovih članova. Kao lokalna samouprava trudimo se da što više dobrih uslova za rad i treniranje stvorimo našim mladim sportistima, da im pomognemo da napreduju i idu uzlaznom putanjom, da opravdamo epitet grada sporta, a ovoga puta u tome na pomaže Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta. Dogovorili smo i druge vidove saradnje i nadam se da će ona doneti dobre rezultate", rekao je Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport, prilikom obilaska sportista tokom testiranja.

Dr Danijel Župić, direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, predvodio je stručni tim koji je u četvrtak testirao igrače i igračice RK Vrbas i ŽKK Vrbas. "Testiranje sportista nije jedini vid saradnje koji smo dogovorili. U istu akciju ćemo uključiti i učenike i već smo dogovorili posetu Osnovnoj školi u Ravnom Selu. Takođe, stvaraćemo za potrebe mnogih sportova u opštini Vrbas operativne trenere. Hvala predsedniku opštine Predragu Rojeviću koji je zajedno sa saradnicima prepoznao važnost onog čime se bavi Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta, i šta to sve može doneti dobrog sportu u opštini Vrbas", rekao je dr Župić.