Petu godinu za redom u Vrbasu se odrzava "JUNIORSKI KUP NACIJA" u Olimpijskom boksu

Pre pet godina (2017. godine) je po ideji Zeljka Zmukica, Jovice Panica i Igora Škundrica osmišljen ovaj turnir, kada je i potpisan ugovor izmedju Bokserskog saveza Srbije, Opstine Vrbas i Bokserskog kluba Carnok Vrbas o organizaciji turnira, kojim je predvidjeno da se on ubuduce odrzava u Vrbasu.

07 jun 2021 0 comment

Ove godine ce nasi sugradjani i ostali ljubitelji boksa imati priliku da gledaju najbolje borce sveta iz 17 drzava, uzrasta 15 i 16 godina.  Imajuci u vidu zabrane i ogranicenja u drzavama zbog epidemioloske situacije to je impozantan broj učesnika.

Rusija,Sjedinjene Americke drzave, Kazakhstan,Italija,Latvia,Grcka,Poljska,Bugarska... samo su neke od drzava cije ce reprezentacije oplemeniti Veliku dvoranu Centra za fizicku kulturu "Drago Jovovic" Vrbas. Tri velike svetske sile u boksu nisu uspele da dodju zbog neodgovarajucih testova na koronu koji im nisu priznati na aerodromu iako su se uputili na turnir. Podsećamo da je na turniru  2019. godine ucestvovalo 25 drzava sa cetiri kontinenta. Verni do kraja su ostali borci iz Rusije i Amerike koji vec pet godina ucestvuju na turniru.

Borbe traju pet dana počevsi od 08.juna sa pocetkom u 15,00 casova svaki dan izuzev 12. juna kada finalne borbe pocinju u 20,00 casova sa direktnim prenosom na Arena fight kanalu. 

Tim Bokserskog kluba “Carnok” Vrbas vec dva dana danonocno docekuje goste iz celog sveta na aerodromu a potom ih autobuskim prevozom sprovode do hotela, kako bi Opstinu Vrbas prezentovali u svetu kao dobrog domacina, uz pomoc podmlatka Kancelarije za mlade Opstine Vrbas. Veliki broj ucesnika zahtevao je dodatne smeštajne kapacitete pa je u Vrbasu smešteno oko 120 gostiju, u Feketiću i Srbobranu oko 40 gostiju, a u Subotici vise od 100 gostiju. Ove godine na turniru je prisutno 21 sluzbeno lice, a zvanični delegat turnira je Henrik Tahio iz Finske koga je odredila Svetska bokserska federacija AIBA i Evropska bokserska federacija EUBC. 

Turnir se nalazi na A listi Evropske bokserske federacije što mu daje epitet među najbolje organizovanim i posećenim turniruma u svetu, sto je retkost.

 Uporedo sa organizovanjem prevoza i smeštaja članovi BK “Čarnok” Vrbas su za vikend postavili ring i zahtevan mobilijar u hali gde će se odrzavati mećevi. Tehnicki sastanak i žreb boksera ce se održati u Aneks sali CFK 07. juna u 21 casova, a merenje i lekarski pregledi boraca će biti svaki dan od 08 do 09,00 časova. 

U utorak u 15,00 časova ćemo imati priliku da gledamo svečano otvaranje turnira uz defile svih drzava učesnika i kulturnoumetnički program vrbaskih Backih pevača. Tada će predsednik Opstine Vrbas Predrag Rojevic, vecnik za sport Srdjan Stanić i član Organizacionog odbora Igor Skundric uručiti prigodne poklone predstavnicima svih država.

Ispred BK “Čarnok” Vrbas u Reprezentaciji Srbije nastupaće Mašan Nikčevic u kategoriji do 81 kg, višestruki prvak Srbije i Ivana Čizmar u kategoriji do 54 kg.

Zahvaljujemo se Opštini Vrbas i Bokserskom Savezu Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom na bratskoj pomoći u organizaciji ovog tradicionalnog medjunarodnog turnira. Takođe, zahvalnost dugujemo i Opštini kula, Turistickoj organizaciji Opštine Vrbas, Crvenom krstu, Policijskoj stanici Vrbas, Domu zdravlja Vrbas, kao i  privatnom i javnom sektoru, na podršci u održavanju ove sportske manifestacije.

 

BK ”Čarnok” Vrbas