Za programe sportskih klubova obezbeđeno 30 miliona dinara

Opština Vrbas raspisala je javni konkurs za dodelu sredstava za podsticanje programa od javnog interesa koje realizuju sportska udruženja za 2021. godinu.

26 jan 2021 0 comment

"Prema planu, za ovu vrstu aktivnosti iz opštinskog budžeta biće utrošeno 30 miliona dinara, a pravo na podršku imaju sportska udruženja, sportska društva i sportski savezi, koji su registrovani u APR, sa sedištem na teritoriji opštine Vrbas i koji svoju osnovnu programsku aktivnost realizuju na teritoriji opštine Vrbas. Takođe, za sve koji konkurišu na pozivu potrebno je da imaju članstvo i obezbeđen kontinuiran stručno - pedagoški rad, da se nalaze u sistemu takmičenja najmanje dve godine, da su članovi Saveza sportova opštine Vrbas, da imaju programe i kalendare trenažnih i takmičarskih aktivnosti za 2021. godinu, kao i da imaju stručni rad sa mlađim kategorijama, osim nekih sportova gde to nije moguće", rekao je Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport.

Sredstva iz budžeta opštine Vrbas, namenjena sportskim udruženjima, koriste se za sufinansiranje: godišnjih programa - osnovni troškovi klubova; program rada sa seniorskim kategorijama; program rada sa mlađim kategorijama (juniori, kadeti, pioniri); program zadovoljenja potreba sportskih organizacija i građana u oblasti sporta na nivou opštine Vrbas – posebni programi; posebnih programa - program sportskih takmičenja i manifestacija od interesa za opštinu Vrbas.

Sve o javnom konkursu za dodelu sredstava za podsticanje programa od javnog interesa koje realizuju sportska udruženja za 2021. godinu, možete videti OVDE.