Omladinci "Letećeg holanđanina" prvaci Srbije u futsalu!

KMF "ZEMUN SAMO PRAVO" – KMF "LETEĆI HOLANĐANIN", posle penala 7:8 (4:4,2:1)

14 sep 2020 0 comment

Pehar konačno u Vrbasu! U subotu, 12.09.2020. u finalu Omladinske futsal lige Srbije, Leteći Holanđanin, posle serije penala, pobedio domaćina, KMF Zemun Samo Pravo i osvojio pehar FSS.

Ako se zna da su vrbašani krenuli znatno oslabljeni, bez nekoliko standardnih igrača, nije se otišlo u Zemun sa previše optimizma…

Nije prošlo ni pun minut a golman Jovan Danilović, napravio je kardinalnu grešku, kada je jednu visoko ispucanu loptu propustio kroz ruke i dozvolio da Zemun povede nakon jednog minuta igre. Hladan tuš za izabranike trenera Bojana Antonića. Već u desetom minutu na semaforu je pisalo 2:0 za domaćina, a strelac za Zemun Samo Pravo bio je, Grujić. Tada se činilo da će pehar ostatio u Zemunu. Ali nije tako mislio šef struke Bojan Antonić, zatražio je tajm aut, i posle samo jednog minuta igre, loptu je presekao naš reprezentativac, Mitar Eraković, istrčao kontru uz levu aut liniju i šutirao u nebranjeni deo mreže – 2:1! Vraća se nada i vera da su Holanđani ipak kvalitetniji rival uprkos silnim nedaćama. Blago rečeno čudan sudijski kriterijum je doveo do toga da su Holanđani u 13. minutu imali već pet (5) akumuliranih prekršaja. Ali srećom i znanjem nisu dozvolili da protivnik dobije i šesti prekršaj i kazneni udarac sa deset metara.

Drugi deo meča počeo je u blagoj inicijativi Holanđana, a kao rezultat promene načina sistema igre su i dva gola – a strelci su bili Avdalović i kapiten Radović. Međutim domaćin se nije predavao. Mogao je biti igrač odluke Stefan Sarić koji je postigao dva gola za prednost domaćina, inače bivši igrač KMF Crvene Zvezde. Tada opet vrbašani napadaju, a Zemun Samo Pravo pravi nekoliko prekršaja što donosi vrbašanima kazneni udarac sa deset metara, usled akumulacije šest faulova. Dva minuta pre kraja, siguran egzekutor sa 10 metara, bio je stariji Šmit za konačnih 4:4.

Sledi serija po pet penala sa šest metara.

Vratari su bili sigurniji jer su odbranili po dva penala. Golman Danilović se iskupio za grešku iz 1. minuta meča i odbranio čak tri penala, dok su strelci sa šest metara bili: – Martin Šmit, Danilo Radović, Lazar Radanović i opet Martin Šmit.
Svaki od igrača je dao svoj doprinos ovoj teškoj, ali više nego zasluženoj pobedi. Pehar je otišao u ruke kapitena Radovića koji je proslavio titulu sa saigračima i trenerom Antonićem.
ZEMUN SAMO PRAVO: Vasić Nikola, Ljutica Ognjen, Tiosavljević Matija (kap), Grujić Stefan, Jelić Nemanja, Tomić Aleksandar, Sarić Stefan, Filipović Uroš, Mitrović Marko, Dimitrov Ognjen, Radonjić Jovan, Marković Nikola i Čorbić Vojin. Trener: Miloš Mandić.
LETEĆI HOLANĐANIN: Danilović Jovan, Radović Danilo (kap), Šmit Martin, Šmit Andrej, Eraković Mitar, Radanović Lazar, Dragnić Luka, Avdalović Vukašin i Vukanović Miljan. Trener: Bojan Antonić.

Autor teksta: Boris Pravilović