Davor Štefanek, predsednik SSS, posetio Vrbas

Predsednik Sportskog saveza Srbije, proslavljeni olimpijski pobednik u rvanju, Davor Štefanek, i generalni sekretar organizacije Goran Marinković, posetili su danas Vrbas. Oni su u susretu sa rukovodstvom lokalne samouprave i čelnicima Saveza sportova opštine Vrbas, upoznali se u kojim uslovima treniraju i takmiče se lokalni sportisti, te u kakvom stanju se nalazi sportska infrastruktura.

10 jun 2020 0 comment

"Svedoci smo veoma dobre sportske infrastrukture i sve boljih rezultata klubova i pojedinaca, što je dokaz da lokalna samouprava vodi računa o sportu. Obišli smo fudbalski stadion i OFK Vrbas, kao i Ženski rukometni klub Vrbas i razgovarali sa rukovodstvom opštine i sportistima na koji način bi se i Sportski savez Srbije mogao uključiti u realizaciju projekata koji bi trebali doneti dalji razvoj sporta u Vrbasu", rekao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Milan Glušac, predsednik Privremenog organa opštine Vrbas, ocenio je da je podrška Sportskog saveza Srbije važna za lokalni sport, posebno što stiže kao sastavni deo šire akcije pomoći ovoj oblasti, u koju su se uključili Pokrajinski sekretarijat za sport, granski sportski savezi Srbije i Vojvodine i druge organizacije.

"Važno nam je da napredujemo kada govorimo o sportskoj infrastrukturi, jer dobri uslovi donose masovnije uključivanje u sistem sporta a zatim i dobre rezultate. Na nivou Srbije nalazimo se na trećem mestu kada govorimo o ulaganju u sport i to je rezultiralo da je šest naših klubova uspelo da stigne do višeg ranga takmičenja u prethodnoj sezoni", rekao je Glušac.

Susret sa sportistima u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović" bio je prilika i za razmenu poklona; ŽRK Vrbas je od Sportskog saveza Srbije na poklon dobio lopte, dok je Davoru Štefaneku, predsedniku SSS, za uspomenu uručena majica Bokserskog kluba "Čarnok".