KMF "Leteći Holanđanin" jesenji šampion

Završena sezona – jesenji prvaci Dinamo i Leteći Holanđanin

Posle deset tj. osam odigranih kola Treće futsal lige Vojvodine grupa Zapad i Istok spuštena je zavesa. Jesenji prvaci su na Zapadu, pomalo iznenađujuće najmlađi sastav lige Letećeg Holanđanina iz Vrbasa ispred Novog Sada, Žaka Juniora iz Sombora, i Letećih Bajmočana, slede još ekipe koje se nalaze na dnu tabele Hajduk iz Kule, i dve preostale novosadske ekipe Fortuna i Tango.

05 dec 2019 0 comment

Pored derbija je odigrano još dve utakmice u ovom kolu. Gostu su bili uspešniji, Bajmočani su bili ubedljivi u Kuli gde su savladali domaći Hajduk, a smoborski Žak Junior je pobedio Tango u Novom Sadu.

KMF NOVI SAD – KMF LETEĆI HOLANĐANIN Vrbas 0:8 (0:4)

Derbi može se reći prvenstva je odigran u maloj dvorani SPENS-a između Novog Sada i Letećeg Holanđanina. Bolje reći trebao je biti derbi ali na parketu novosadske kultne sportske dvorane postojao je samo jedan tim – Leteći Holanđanin. Trener Igor Miricki je izveo sastav bez iskusnih igrača što je samo zavaralo novosađane. Da Vrbas ima sjajnu futsal budućnost pokazali su mladi igrači Holanđana koji su prosto deklasirali favorizovane iskusne igrače Novog Sada. Pokretljiva zonska odbrana sa preuzimanjima uz brze kontra napade je bio recept koji su oni stari holađani uspešno prezentovali na futsal terenima širom Srbije pre više od deceniju i po… Novi Sad je napadao ali jalovo. Mladi vrbašani su bili agresivni ali u granicama dozvoljenog. Holanđani su koristili svaku grešku domaćina i u brzim kontra napadima rešetali mrežu nemođnog vratara Vlajića. Nemoć novosađana najbolje odslikava i neiskorišćeni kazneni udarac sa 10. metara (usled 6 akumuliranih prekršaja) ali je u nekoliko izglednih prilika sjajno intervenisao mladi golman Danilović.

Igrali su novosađani i sa petim igračem u polju umesto golmana ali bez rezultata… U sastavu vrbašana svi igrači zaslužuju visoke ocene a selektor Vladimir Jovanović i trener Marko Gavrilović će morati da dođu u Vrbas i pogledaju ostale saigrače sada već standradnog reprezentativca U19 Mitra Erakovića…

Novi Sad, SPENS mala dvorana, gledalaca oko 30. Sudije: Blažon Vladimir (Ruma), Ljubinković Branislav (Ruma) i Ranković Nemanja (Jarak). Strelci: Radović Danilo u 4. i 25.min, Šmit Martin u 10.min, Marojević Stefan u 14 i 15.min, Avdalović Vukašin u 31.min, i Radanović Lazar u 32 i 37.minutu. Žuti kartoni: Kočović u 26.minutu (nesportsko ponašanje), i Spajić u 31.minutu (nesportsko ponašanje) za Novi Sad, a Avdalović u 25.minutu (nesportsko ponašanje), i Šćepanović u 26.min (nesportsko ponašanje) za Leteće Holanđane.

NOVI SAD: Vuk VLAJIĆ, Vladan ILIĆ, Nemanja MIČETA, Stefan KOČOVIĆ /Kap./, Aleksandar BELOVIĆ, Matija Spajić, Siniša Stupar, Aleksandar Kostić, Marinko Katana i Goran Šćepanović. Trener: Krsmanović Ognjen.

LETEĆI HOLANĐANIN: Jovan DANILOVIĆ, Lazar RADANOVIĆ, Martin ŠMIT, Danilo RADOVIĆ /Kap./, Vukašin AVDALOVIĆ, Miljan Vukanović, Stefan Marojević, Nemanja Šćepanović, Mitar Eraković i Andrej Šmit. Trener: Miricki Igor.

Sledi izvod iz aktuelnog biltena FS Vojvodine tabele sa postignutim rezultatima:

U Pančevu su se sastali prvi i drugi na Istoku ali je Dinamo prosto deklasirao Forum i pobedom preuzeo prvo mesto i titulu jesenjeg prvaka Treće futsal lige Vojvodine. Uostalim mečevima Indians 2013 je kao gost pobedio Viking u Rumi a bodove su podelili Kraljevićevo i Kikinda u Kačarevu.

Dinamo svoje ambicije za viši rang je pokazao svima a najviše direktnom rivalu Forumu iz Vršca. Pobeda od 9:1 je pokazatelj da Pančevo želi drugoligaša, na žalost vrščana loša i anemična igra ih je koštala prvog mesta ali ono pravo tek prestoji jer na proleće će se prvo završiti regularni deo u obe grupe da bi po prve četiri ekipe unakrsno igrali kup sistem na ispadanje a to će biti poslastica za ljubitelje futsala širom Vojvodine. Na Istoku prvi je Dinamo ispred Foruma potom slede Kikinda, Indians 2013 pa Kraljevićevo i na kraju bivši drugoligaš Viking iz Rume.

KMF DINAMO Pančevo – KMF FORUM Vršac 9:1 (5:0)

Pančevo, hala Mladost, gledalaca oko 100. Sudije: Petar Radojčić (Inđija), Dragutin Božović (Kula), i Dragan Milanović (Pančevo).
Strelci: Karanfilovski Ivan u 4 i 6, Pešterac Filip u 5 i 24, Vuković Vanja u 14, Milovac bogdan u 19, Đukanović Miloš u 31, Iričanin Luka u 39, i Jaćimović Željko u 40.minutu za Dinamo, a Radak Predrag u 23.minut za Forum. Nije bilo žutih ni crvenih kartona.

DINAMO: Željko JAĆIMOVIĆ, Ivan KARANFILOVSKI, Ognjen BLAGOJEVIĆ /Kap./, Milenko ŠEVO, Miloš ĐUKANOVIĆ, Luka Iričanin, Milan ilić, Filip Pešterac, Bogdan Milovac, Jovan Vukajlović, Vanja Vuković i Nikola Radojčić. Trener: Pokrajac Žarko.

FORUM: Davor KIKOŠ, Aleksandar BORKOVIĆ, Goran JANKOVIĆ, Lazar RANISAVLjEVIĆ/Kap./, Marko BOGDANOVIĆ, Marko Lukić, Nedeljko Mandić, Predrag Radak, Milovan Vezmar, Damir Anđelković, Andrija Đorđević i Marko Rašić. Trener: Varađan Nenad.

Autor teksta: Pravilović Boris
Slika: arhiva SSOV