Sa Novim Sadom na ravne časti...

KMF "LETEĆI HOLANĐANI" – KMF "NOVI SAD" 3:3 (2:2)

U prethodnom kolu i drugom vezanom pobedom, nad Tangom u Novom Sadu od 1:4, vrbašani su dočekali jednog od favorita za osvajanje prvog mesta u ovom takmičenju – ekipu Novog Sada.

17 okt 2019 0 comment

Ove sezone cilj podmlađenog sastava Letećeg Holanđanina je da se zauzme jedno od prva četiri mesta koje će iduće sezone obezbediti mesto u Futsal ligi Vojvodine a slabije plasirani klubovi će biti u nižem, po prvi put, četvrtom rangu takmičenja u futsalu pod okriljem FS Vojvodine.
Trener Miricki je izveo već reklo bi se standardnu postavu – na golu Marinković, Radović Danilo, Marojević Stefan, kapiten Ačanski Željko i iskusni Stjepović Zoran. A na klupi su još bili Zečević Željko, Šmit Martin, Mizdrak Ognjen, Lukić Dejan, omladinski reprezentativac Eraković Mitar, Janković Danilo, Dragnić Luka i Danilović Jovan. Čak tri mlada igrača sa specijalnim lekarskim pregledom…

Prvo poluvreme je donelo zanimljivu i kvalitetnu futsal predstavu na parketu velike dvorane CFK „Drago Jovović“. Sa druge strane, novosađani su se suprostavili u sledećem sastavu – prva petorka: na golu Vlajić, zatim u polju Mičeta, Ilić, kapiten Kočović i Belović, dok su na klupi bili Petrić, Spajić, Katana, Stupar i iskusni Šćepanović Goran koji je alfa i omega ovoga tima.

Iako su Holanđani pred malobrojnom publikom krenuli u ofanzivu, i diktirali su tempo. Novosađani su se spretno branili zonom i iz kontra napada ugrožavali gol vratara Martina Marinkovića. Iako mnogo mlađi sa tri iskusna igrača vrbašani su nadigrali u prvom delu favorizovane goste. Ipak nekoliko promašenih idealnih šansi su znalački kaznili gosti i to u samo dva minuta, Ilić je bio strelac u 5. minutu, dok je Kočović pogodio u 6. minutu za 0:2! Međutim, nije prošlo ni minut Holanđani pogađaju mrežu novosađana i to korpulentni Martin Šmit koji smanjuje rezultat na 1:2. Tek tada je usledila igra viktorije ispred gola Novog Sada. Ako izdvojimo samo četiri udarca u okvir gola i to tri u stativu i jedan u prečku nije potrebno više govoriti koliko su večeras imali sreće gosti iz Novog Sada. Da se trud i htenje isplati, dokaz je i akcija u 18. minutu kada jednu dubinsku loptu mlađani Eraković prebacuje ne sebično do kapitena Ačanskog koji manirom iskusnog strelca poluvisokim udarcem pogađa mrežu za 2:2! Erupcija oduševljenja na tribinama koje se sve više popunjavaju…

Nastavak donosi još uzbuđenja, Holanđani napadaju a gosti se umešno brane. U silnim ali neuspešnim naletima domaćina sevnula je jedna kontra u 34. minutu utakmice i smiren je bio Ilić koji pogađa za 2:3, opet vođstvo gostiju. Pošto su se gosti koristili i nedozvoljenim sredstvima napravili su 5 akumuliranih prekršaja već u 25. minutu utakmice pa je iako na momente nesiguran sudijski par dosudio šesti prekršaj i kazneni udarac sa deset metara – a siguran izvođač je bio, Željko Ačanski za 3:3! Pokušavali su vrbašani da postignu još koji gol ali su gosti opet imali sreće, na kraju nerešeno…

LETEĆI HOLANĐANIN: Marinković Martin, Radović Danilo, Marojević Stefan, Ačanski Željko, Stjepović Zoran, Zečević Željko, Šmit Martin, Mizdrak Ognjen, Lukić Dejan, Eraković Mitar, Janković Danilo, Dragnić Luka i Danilović Jovan. Trener: Igor Miricki.
NOVI SAD: Vlajić Vuk, Mičeta Nemanja, Ilić Vladan, Kočović Stefan, Belović Aleksandar, Petrić Đorđe, Spajić Matija, Katana Marinko, Stupar Siniša i Šćepanović Goran. Trener: Ognjen Krsmanović.

Autor teksta: Boris Pravilović