"Štrudlice" četvrte

ŽKK "Vrbas Medala" - "ŽKA" Novi Sad 51:56

Pionirke ŽKK "Vrbasa Medele" zauzele su četvrto mesto u Srbiji. U borbi za bronzanu medalju poražene su od Novosadske ŽKA 56:51.

14 maj 2019 0 comment

Za razliku od polufinalnog susreta, naše devojčice su meč za treće mesto odlično započele. Sjajna odbrana i raznovrsnost u napadu brzo su donele dvocifren kapital. Punih osam minuta protivnik nije postigao koš iz igre. Međutim, usledila je promena odbrane ekipe ŽKA, gde su iz početnog presinga prelazile u zonsku 1-3-1 odbranu. To je potpuno poremetilo izabranice Slobodana Jelića, koje su ušle u izuzetno loš ritam bukvalno poklanjajući lopte u ruke protivničkim košarkašicama. Uprkos čak 21 izgubljenoj lopti za prvih 20 minuta, Štrudlice su sačuvale kapital i na veliki odmor otišle su sa 31:26.

Ostala je ekipe Novosadske ŽKA u zonskoj odbrani i na startu drugog poluvremena. Vrbašanke nikako nisu uspevale da nađu put do koša pa su njihove rivalke, serijom od 6:0, prvi put stigle do vođstva. Svega četiri postignuta poena u trećoj deonici i zaostatak od 38:35 pred ulazak u poslednji kvartal.

Broj izgubljenih lopti se donekle smanjio, što je rezultiralo i priključkom, čak i novim vođstvom. U momentu kada je trebalo prelomiti utakmicu, kada su imale poen prednosti i napad, a na semaforu je stajalo 1:30 do kraja, usledile su nove dve izgubljene lopte i to pod svojim košem, koje su omogućile protivniku četiri prelaka poena, a i odredile konačnog pobednika. Na kraju, Novosadska ŽKA osvaja bronzanu medalju pobedom 56:51.

Nije neuspeh biti četvrti u Srbiji. Štaviše. Devojčice su imale dugu i tešku sezonu, veći deo su bile izvaredne i sam odlazak na državno prvenstvo je jedan vid nagrade za njih. Ipak, za nešto više potreban je još mukotrpniji rad naredne sezone, a i svih sledećih. Ovim putem im još jednom čestitamo na odličnoj sezoni i želimo još više uspeha u onima koje slede.

Izvor: facebook stranica ŽKK "Vrbas"