Pobeda "Letećih" u Petrovaradinu za naslov jesenjeg prvaka

KMF "Mićko Trend" – KMF "Leteći Holanđanin" 5:8 (2:3). Domaća ekipa Mićko Trend iako nekompletna, pružila je dostojan otpor, ipak boljoj i pre svega uigranijoj ekipi Letećeg Holanđanina iz Vrbasa.

13 dec 2018 0 comment

Od prvog sudijskog zvižduka Leteći Holanđanin je krenuo sa presingom i time omogućio otvoreniju igru na terenu obe ekipe. Posle nekoliko neiskorišćenih prilika na obe strane, u osmom minutu zatresle su se obe mreže! Strelac za holanđane je mlada nada vrbaškog kluba Lukić Dejan, dok je strelac za ekipu Mićko Trenda bio Dmitrović – 1:1.Već polovinom prvog poluvremena videlo se da su Holanđani spremnija ekipa i u završnici prisebniji i bolji od protivnika, pa su tako da sa još dva pogotka prvo preko Jakšića u 11. minutu i samo minut kasnije pogotkom Perovića povisuju rezultat na 3:1. Domaćin posle tajm auta u 17. minutu prvog dela utakmice smanjuje rezultat na 2:3, nakon jedne greške i neopreznosti u gostujućoj odbrani.

Nastavak donosi preslikanu sliku iz prvog dela utakmice – visok presing Letećih Holanđana, dok sa druge strane Mićko Trend brani sa zonom i pokušava da nadomesti manji broj igrača u rotaciji ali i kondiciono slabiju pripremu domaće ekipe. Opuštenost u igri Letećeg Holanđanina domaćin kažnjava i u samo pet minuta (24. i 29. min) i prelazi u vodstvo. Trener gostiju Igor Miricki traži tajm aut, smiruje igrače posle četvrtog primljenog gola, da bi istovremeno podigao samopouzdanje posle preokreta domaćina. Već u sledećem minutu domaćin postiže najlepši pogodak na utakmici i vodi sa 5:3! Da to nije poljuljalo samopouzdanje Holanđana, imali smo priliku da vidimo u nastavku utakmice, jer na terenu je postojala samo jedna ekipa – KMF Leteći Holanđanin. Proradio je inat vrbašana i za samo 60-ak sekundi Filip Jakšić postiže dva pogotka i poravnava u 31.minutu na 5:5! Sada domaćin uzima tajm aut ne bi li poremetio igru Holanđana. Da to nije uspeo govori činjenica da već u sledećem minutu Leteći prelaze u vođstvo preko Perovića, a odmah zatim u 34. minutu Maćiženski povećava prednost. Tačku na meč stavlja još jedna mlada nada kluba inače najmlađi igrač na terenu Nemanja Šćepanović, za konačnih 8:5.

Ovom pobedom Leteći Holanđanin zadržao je prvo mesto na tabeli futsal lige Vojvodine grupa Zapad, i kao jesenji prvak čeka nastavak sezone koji je predviđen neredne godine tačnije po kalendaru FS Vojvodine sredinom februara.

MIĆKO TREND: Ristić Milenko (golman), Đukić Miloš /kap./, Dmitrović Milovan, Kovačević Aleksandar, Knežić Srđan, Grujić Darko, Plavanski Mladen, Bogićević Strahinja. Trener: – .
LETEĆI HOLANĐANIN: Marinković Martin (golman), Perović Predrag, Jakšić Filip, Šćepanović Nemanja, Lazetić Radoslav, Selak Nemanja, Selak Stefan, Zečević Željko, Simić Miloš, Lukić Dejan, Maćiženski Damir, Stjepović Zoran, Tepavčević Miloš (golman). Trener: Igor Miricki.

Autor teksta: Pravilović Boris