Savez sportova Opštine Vrbas na 7. Sajmu sporta

U organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, od 23. do 25. novembra održan je sedmi Sajam sporta, pod sloganom "Put uspeha".

26 nov 2018 0 comment

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, istakao je da je sajam sporta postao nova vrednost i novi sportski brend, a onda se osvrnuo na uspehe srpskih sportista u 2018. godini: "Drago mi je da ovogodišnji Sajam organizujemo u godini u kojoj smo oborili rekorde kako u broju organizovanih međunarodnih takmičenja tako i po broju osvojenih medalja. Možemo reći da je ova godina za Srbiju najuspešnija ikada. Na tome se nećemo zaustaviti. Naš cilj je da što više dece uključimo u sistem sporta, da motivišemo što više roditelja i građana da se rekreiraju, da se bave sportom. Mislim da smo sa Sajmom sporta napravili mali iskorak u promociji svega onogo kvalitetnog što imamo, a sport je najbolji brend naše zemlje. Čestitam i predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku koji uspešno vodi ovako ozbiljnu organizaciju, a nije prestao da se bavi sportom, već je uspeo da pre mesec dana postane vicešampion sveta" istakao je Ministar Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, zahvalio se ministru na lepim rečima i dodao: "Želeo bih da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta što pruža podršku Sportskom savezu Srbije, a tako i sportistima, jer da nema te podrške ne bi bilo ni ovih rezultata koje postižemo. Ovo je prilika da se što više dece i što više ljudi upozna sa tim šta sve mogu da treniraju, saznaju više o srpskom sportu, a tu su moje kolege sportisti, veliki šampioni da ih dočekaju. Ministar i ja smo takođe na Sajmu, pa vas pozivam da se družimo i naravno bavimo sportom".

Prošle godine Sajam sporta posetilo je preko 50.000 posetilaca, a direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić nada se još većem interesovanju:
"Svake godine se trudimo da imamo što više učesnika i zanimljivosti. Tako ove godine na Sajmu sporta u hali 1 možete obići preko 20 aktivacionih zona, upoznati se sa preko 90 sportova, od fubala, košarke, odbojke, preko streljane, ove godine spremna je i veštačka stena za sportsko penjanje, zip lajn, snuker, igraonica za najmlađe i mnogi drugi. Hala 1a tokom sva tri dana rezervisana je za edukaciju - seminare, predavanja i panel diskusije. Dođite da se družite sa šampionima".

Svečano otvaranje Sajma sporta održano je u petak, 23. novembar u 12 časova, a pored ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, na svečanosti je prisustvovao i naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković.

U subotu, 24.11.2018. u okviru Sajma sporta držan je i 13. seminar za sportske radnike u sistemu sporta Republike Srbije, kojem je Savez sportova Opštine Vrbas takođe prisustvovao.