Održan 1. sportski dan pod nazivom "ja, mama i tata"

U četvrtak 04.10.2018. na Trgu Nikole Pašića, u okviru Dečije nedelje, održana je sportska manifestacija pod nazivom "Ja, mama i tata", u kojoj je učešće uzelo više od 300 mališana u nekoliko sportskih disciplina.

08 okt 2018 0 comment

Pored atletike, košarke, fudbala, rukometa i odbojke, deca su imala mogućnost i da prisustvuju predstavljanju veština karatea i džudoa. Akcija je osmišljena da nema pobednika, već da su sva deca koja su došla, učestvovala i prošla, na bilo koji način, svaki od predviđenih poligona, samim tim su i pobednici. Sportsku manifestaciju pod nazivom 'Ja, mama i tata' organizovali su zajedničkim snagama, školica sporta "Jumper", "Open fun football school", Savez sportova opštine Vrbas, Opština Vrbas, Ženski košarkaški klub "Vrbas - Medela", Rukometni klub "Vrbas - Petrol", Ženski rukometni klub "Vrbas", Ženski odbojkaški klub "Vrbas", Omladinski fudbalski klub "Vrbas", Karate klub "Vrbas" i Džudo klub "Tori". Akcija je dobila naziv ‘Ja, mama i tata’, upravo da bi se ukazalo na značaj porodice u dečijem bavljenju sportom. Na kraju sportskog dana dodeljeno je više od 200 nagrada, zahvaljujući brojnim sponzorima među kojima su 'Karneks', 'Frikom', "Medela", "Jaffa", "Studio +", Stomatološka ordinacija "dr Baletić", Fudbalski klub "Alaves" - Španija, našeg sugrađanina Nenada Njaradija, donirao je za ovu priliku brojne poklone u vidu dresova, zastavica i šalova sa obeležjima ovog kluba.
Tokom prolaska kroz sportske poligone deca su imala priliku da se druže sa trenerima i igračima vrbaskih sportskih klubova, profesorima fizičkog vaspitanja, i pokažu šta znaju iz svake od ponuđenih disciplina, te ukoliko žele, opredele se za treniranje neke od njih.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Milan Glušac. "Drago mi je što je sportski dan okupio veliki broj dece. Mladi sportisti na najbolji mogući način prezentuju našu opštinu, a mi smo tu da ih podržimo. Nadam se da će mnogi od učesnika uz pomoć trenera i roditelja baš danas odabrati sport koji će trenirati", rekao je Glušac.