Pokrajinski sekretar Batez posetio opštinu Vrbas

Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetio je opštinu Vrbas i najavio nova ulaganja pokrajinskih organa vlasti u sportsku i omladinsku infrastrukturu.

04 jun 2018 0 comment

Bateza su dočekali Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport, Predrag Rojević, pomoćnik predsednika opštine, i Jovan Kovačević, koordinator za sportske aktivnosti. Domaćini i gost obišli su gradski stadion i Centar za fizičku kulturu "Drago Jovović", i na licu mesta predstavili neke ideje za dodatno opremanje sportske infrastrukture.

"Sa zadovoljstvom smo dočekali pokrajinskog sekretara za sport Vladimira Bateza i iskoristili priliku da ga bliže upoznamo sa nekim našim planovima, čija bi realizacija donela razvoj u oblasti sporta. Želja nam je da deo infrastrukture obnovimo, i pored konstantnog ulaganja u sport iz lokalnog budžeta, što se najbolje vidi kroz rezultate naših klubova. Na zadovoljstvo brojnih ljubitelja sporta i zadovoljstvo lokalne samouprave, čak šest klubova je izborilo viši rang takmičenja i oni zaslužuju još veću podršku, ne samo opštine Vrbas već i pokrajinskih i republičkih organa. U ovom trenutku za nas su prioriteti sanacije dela sportske infrastrukture u školama, obnova dela Centra za fizičku kulturu, kao i uređenje gradskog stadiona", rekao je Glušac prilikom susreta sa Batezom.

Pokrajinski sekretar Vladimir Batez izrazio je zadovoljstvo viđenim u Vrbas, i dodao da će sekretarijat koji vodi imati razumevanja za predložene projekte. "Najviše smo razgovarali o infrastrukturnim projektima iz oblasti sporta i konkursima koji su aktuelni u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Tema nam je bila i strategija razvoja sporta u opštini Vrbas, ali i sprovođenje omladinske politike. Dobra infrastruktura je osnov za bavljenje sportom i za postizanje rezultata, ali i preduslov da se u gradu u budućnosti organizuju neka velika takmičenja, što Vrbas već sada u dobrom delu ispunjava. To je uvek vetar u leđa za razvoj sporta, sportskog turizma i cele lokalne zajednice", rekao je Batez i izrazio očekivanja da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u najavljenom rebalansu pokrajinskog budžeta dobiti više sredstava, koja će biti usmerena u razvoj sporta na lokalnom nivou.