ŽKK "Vrbas" Medela - KKŽ "Crvena Zvezda" Beograd, 68:74

Košarkašice Vrbasa Medele poražene su od Crvene zvezde, u utakmici poslednjeg 22. kola Prve ženske košarkaške lige Srbije. Posle velike borbe i neizvesne završnice, aktuelni osvajač duple krune slavio je pobedu - 74:68.

16 mar 2018 0 comment

Stručni štab domaće ekipe, kao i prisutna publika u Centru za fizičku kulturu Drago Jovović, imala je razloga za zadovoljstvo.

Podmlađeni tim Vrbasa odlično je, tokom svih 40 minuta, parirao renomiranom rivalu, a kadetske reprezentativke Sofija Radojčin i Marina Marčetić, kao i njihova saigračica iz kadetskog tima, Anđela Pavićević, pokazale su da u našem gradu nema bojazni za budućnost ženske košarke.

Ne bi bilo korektno ne pomenuti ni ostale košarkašice vrbaskog podmladka, pre svih Sofiju Repček, koja je sjajno dirigovala igrom "Štrudlica", Sonju Marković, koja je za kratko vreme provedeno na parketu pokazala neviđeni osećaj za skok, kao i Milu Bjekić, koja je plenila borbenošću.

Sve zajedno, predvođene kapitenom Anastasijom Podunavac na terenu, kao i trenerom Dejanom Mudrešom, pokraj klupe, zaslužile su velike čestitke za "predstavu" koju su pružile Vrbaskoj publici.

Možda bi kompletan izveštaj imao i drugačiji ton da se mlade košarkašice nisu uplašile pobede, nakon vođstva u finišu susreta?! Tek, Crvena zvezda je, predvođena fantastičnom Nevenom Naumčev, bila smirenija i iskusnija i serijom od 7:0 u finišu stigla je, potpuno zasluženo, do 21. pobede u šampionatu.

Trebalo bi napomenuti da je utakmici prisustvovala i Vladinka Erak, najbolja košarkašica "Štrudlica" ove sezone, koja je u finišu šampionata otišla u daleki Iran, gde se okitila titulom šampiona te zemlje, postigavši čak 27 poena u odlučujućem susretu za titulu.

Vrbašankama sada predstoji borba za trofeje u mlađim kategorijama. Kadetska selekcija je već viđen učesnik završnice državnog prvenstva, dok su pionirke na dobrom putu da izjednače njihov podvig. Mlađe pionirke i minibasket selekciju, očekuju utakmice za trofej i zvanje najboljih u pokrajini.

Dok čini se, najteži posao čeka upravu kluba. Potrebno je sačuvati kostur tima za narednu sezonu, a ujedno i pojačati tim sa par iskusnijih košarkašica, kako bi se u narednoj sezoni klub ponovo našao među najboljih 4 u državi. Neki koraci su već preduzeti, dok će za konkretne rezultate biti neophodno dosta više od predanog i vrednog rada. U svakom slučaju, čeka nas zanimljivo proleće i vrelo leto.

Čestitke svim devojkama na dobrim partijama u ovoj sezoni i puno sreće svim mlađim kategorijama u završnim borbama!

Autor teksta: Ivica Lončar