Uspešan nastup PK Delfin na zimskom Prvenstvu Vojvodine

Na plivalištu u Zrenjaninu, od 24 -25.02.2018. odražano je zimsko Prvenstvo Vojvodine u plivanju, za sve uzrasne kategorije. Na ovom prvenstvu koje je trajalo dva dana, PK "DELFIN" iz Vrbasa, nastupio je sa 11 takmičara.

05 mar 2018 0 comment

Prvog takmičarskog , nastupile su četiri devojčice u kategoriji pionira, to su:
Rončević Isidora, Babić Nađa, Majkić Isidora i Gonclik Martina. Sve četiri devojčice su u svojim disciplinama oborile lične rekorde što je rezultiralo, neverovatno iznenađenje, za samo godinu dana treniranja štafete, 4x50m slobodno, osvojile su BRONZANU MEDALJU. Ovom medaljom PK "DELFIN" iz Vrbasa je nastavio senzacionalan niz, da se već devetu godinu za redom, neka od štafeta, PK "DELFIN" iz Vrbasa, "penje", na pobedničko postolje Prvenstva Vojvodine.

Drugi takmičarski dan, bio je rezervisan za nastupe: kadeta, juniora i seniora (M/Ž). Plivači PK "Delfin" su i drugog dana takmičenja nizali odlične rezultate, spomenućemo najbitnije: Radovanov Aleksandar - BRONZA na 50m leđno, Femić Ksenija - BRONZA na 100m mešovito, Eraković Luka - DVOSTRUKI PRVAK VOJVODINE sa osojene dve ZLATNE MEDALJE na 50m kraul i 100m kraul, kao i DVOSTRUKI VICEŠAMPION VOJVODINE sa osvojene dve SREBRNE MEDALJE na 50m delfin i 100m mešovito, sa prethodno pomenutim rezultatima, Luka Eraković je obezbedio zvanje najboljeg juniora u Vojvodini.

Svi ostali plivači, isplivali su svoje nove lične rekorde, ovom prilikom ćemo ih i pomenuti: Glušac Martin, Strahinja Kostić, Kužić Maša i Kankaraš Nikola.

Izvor: Miloje Glušac