Mladi rukometaši Vrbasa briljantni na svom parketu

RK "Vrbas - Petrol" Vrbas : RK "Proleter" Zrenjanin, 30:25 (16:11)

12 nov 2017 0 comment

U zaostaloj utakmici 6. kola rukometne SuperB lige Srbije, koja je odigrana u četvrtak, 9.11.2017., pred oko 350 gledalaca u hali CFK "Drago Jovović", poletna ekipa Vrbasa, protiv na papiru bolje gostujuće ekipe, odličnom partijom i dominantnom igrom pre svega u odbrani, "dobija Golijata". Ovo su, opet, veoma značajni bodovi u nizu, za nastavak sjajne serije odličnih rezultata i održavanje samopouzdanja, ove mlade i poletne ekipe Vrbasa. Moramo napomenuti da je gostujućoj ekipi dosuđeno 8 sedmeraca od kojih je realizovano 6, dok je ekipi domaćina dosuđeno svega dva, od kojih su oba na žalost, ovog puta, ostala ne iskorišćena. Ekipa Vrbasa na ovom meču, 14 min. imala je igrača manje, u pojedinim momentima i dva, dok su gosti, ovakav "hendikep" imali 10 min. sve ovo govori, u prilog tome da je publika uživala u pravoj "muškoj" ili u ovom slučaju, radije bih iskoristio termin "momačkoj" borbi. RK "Vrbas - Petrol" nakon ovog kola, sa 7 osvojenih bodova, zauzima visoko 4.mesto tabele SuperB lige Srbije, što, mora se priznati, ni najveći optimisti nisu očekivali.

Na ovoj utakmici, ako je to uopšte nekom bitno, u ekipi "Vrbas Petrol", nešto bolju partiju od ostalih su pružili: Skuban Aleksa sa 9, Samardžić Martin sa 6 i Regodić Ognjen sa 4 gola u protivničkoj mreži, dok su se u gostujućoj ekipi istakli: Trninić Marko sa 9 i Barjaktarović Vesko sa 6 pogodaka u mrežu Vrbašana.

U sledećem 7. kolu SuperB lige Srbije, ekipa RK "Vrbas - Petrol", gostuje u Šabcu, ekipi RK "Mačva", meč je zakazan za 12.11.2017., Hala "Zorka" u Šabcu, početak u 19:30h.

Autor: Antonić Bojan