Rukometni savez Vojvodine u poseti opštini Vrbas

U gradu u kom su samo ruometaši nosioci nacionalnih priznanja i osvajači evropskih, svetskih i olimijskih medalja, u gradu u kom i muški i ženski klub igraju u Super ligi, u gradu u kom je rukomet sport broj jedan, nije neuobičajeno da se razgovara o rukometu, ali je to danas bilo na zvaničnom nivou.

31 okt 2017 0 comment

Slobodana Višekrunu, generalnog sekretara RSV i Vladimira Knežića, predsednika Takmičarske komisije, je ugostio Milan Glušac, predsednik Opštine Vrbas. Sastanku su prisustvovali i Srđan Stanić, član opštinskog veća zadužen za sport, Bojan Antonić, sekretar Saveza sportova Opštine Vrbas, Dren Glušac, Ivan Uskoković i Jovan Kovačević, predsednik, direktor i trener RK "Vrbas" i Damir Rojević, direktor ŽRK "Vrbas".

"Zajedno sa svim ovim momcima iz muškog i ženskog kluba, Srđanom i Bojanom, a i Vladom koji je stalno prisutan, borim se da se obezbede što bolji uslovi za razvoj sporta, jer je Vrbas grad sportista, a rukomet je uvek bio sport broj jedan. Činio sam i činim maksimalne napore da pokušam da pomognem sportsim organizacijama kroz sponzorstva od strane privrednih subjekata, ali to jako teško ide, jer ne postoji društvena i socijalna odgovornost privatnih kompanija i dok god se to ne promeni, neće se videti veliki pomaci" - između ostaog je rekao Glušac u uvodnom obraćanju.

Slobodan Višekruna je pozdravio prisutne, zahvalio se na gostoprimstvu i ukratko predstavio način rada i aktivnosti RSV, a o Vrbasu je rekao: "Mnoge lepe uspomene me vezuju za Vrbas i za vremena kada je rukomet u Vrbasu zauzimao značajno mesto na mapi stare Jugoslavije. Kada vidim i čujem da oba kluba rade sa mlađim kategorijama i da se pojavljuje dosta talentovane dece, siguran sam da će se u narednom periodu Vrbas vratiti u Super A ligu, na mesto gde i zaslužuje da bude. Svima pričam i divim se sportskom centru, koji je jedinstven u Srbiji, po dve karakteristike. Prva je da je izuzetno kvalitetan i sa kompletnim sadržajima, a drugi je da se tako dobro održava i da se o njemu vodi računa, kao da je star svega nekoliko godina. Upravo zato se i svi seminari, koje organizuje RSV održavaju baš u tom centru".

Nekadašnji državni reprezentativac i nosilac nacionalnog priznanja Jovan Kovačević se osvrnuo na problematiku: "Do pre nekog vremena sam vodio resor sporta u ovom gradu i svestan sam koliko je teško svima izaći u susret. Ono što je najvažnije je da imamo izuzetno dobre odnose i sa savezom i sa lokalnom samoupravom i da se trudimo da održimo kontinuitet u radu kluba, koji je u prošlosti imao uspone i padove, ali to je normalno obzirom na prirodni proces odlaska kvalitetnih igrača u naše veće, ali i inostrane klubove".

U daljem toku razgovora, moglo se čuti da su rukometni klubovi jedni od retkih klubova u kojima se članarina nikada nije naplaćivala i da je jedino merilo kvalitet, koji svaki rukometaš i rukometašica pokažu i trud, koji ulože u to. Najmlađa selekcija kluba je ove godine posatala osvajač titule šampiona Srbije, a sve više dece se nalazi na spiskovima selekcija. U prethodnom periodu je u Vrbasu odigrano Finale Kupa Vojvodine, a često su organizovani i neki od finalnih turnira LMK RSV, a s obzirom na otvaranje i puštanje u rad sportske hale u Ravnom Selu, mogućnosti postaju još veće i bolje. Po rečima predsednika Opštine, Vrbas je uvek bio i biće otvoren za saradnju, a sve manifestacije i događaju su dobrodošli.

Izvor: www.rsv.co.rs