Prijem za šampione iz RK Vrbas Petrol

Rukometni klub Vrbas Petrol, dečaci rođeni 2004. godine, postali su prvaci Srbije, prvi put u istoriji kluba, zbog čega je juče za mlade šampione organizovan prijem kod predsednika opštine Milana Glušca.

15 jun 2017 0 comment

"Zadovoljstvo je primiti mlade šampione koji su klubu doneli prvu državnu titulu, računajući sve generacije. Uspeli su da se popnu na najviše postolje u konkurenciji najsnažnijih domaćih klubova, i tako dali primer ostalim sportistima kako se bori za svoj klub i svoj grad. Na nama je da ih i dalje podržavamo, obezbeđujemo uslove za njihov rad i treninige, i uvereni smo da titule neće izostati ni u starijim generacijama. Oni su najbolji reprezenti kluba za koji igraju i grada u kom žive", rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.    

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava finansijski podržava rad više od 60 klubova, a dodatna podrška ogleda se u besplatnom korišćenju usluga Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović".

Do titule šampiona Srbije Vrbašani su došli na turniru na kom je učestvovalo 12 ekipa, a kroz četiri utakmice, dve u grupi i polufinalnoj i finalnoj, savladani su Sinđelić, domaćin Gornji Milanovac, Rakovica u polufinalu i Novi Beograd u finalu. Iako po snazi i visini nisu prednjačili, igrači trenera Miloša Mitrovića i Milutina Lučića bili su tehnički i taktički nedodirljivi na turniru i uz titulu, pobrali su sve simpatije i pohvale stručne javnosti.

"Naš je cilj ovu decu zadržati na okupu narednih pet, šest godina, a pred sebe smo postavili ciljeve koje želimo redom ostvarivati. Prvi je odbrana ove medalje", rekao je Mitrović. On je iskoristio priliku i za 19. jun najavio početak rukometnog kampa "Guliver", koji će se održati u CFK "Drago Jovović".