Crvenoj zvezdi V Memorijal "Drago Jovović"

Rukometni klub Crvena zvezda pobednik je V Memorijalnog turnira "Drago Jovović", koji je u nedelju završen u Vrbasu.

10 feb 2017 0 comment

Do pobednika se stiglo nakon penala, jer je regularni deo utakmice završen nerešeno, 30:30. U meču za treće mesto, ekipa Vrbasa bila je bolja od juniorske ekipe skopskog Vardara.

"Ove godine imali smo najkvalitetniji turnir u spomen na velikog čoveka i igrača Draga Jovovića. Imalo smo renomirane ekipe, međunarodni karakter turnira i verujem da svi učesnici i posetioci dele zadovoljstvo zbog onog što su priredili i videli. I sam RK Vrbas, i lokalna samouprava, trudi se da organizuje i pomogne organizaciju ovakvih kvalitetnih manifestacija. Nije Vrbasu potrebna promocija rukometa, on je odavno prepoznat u ovom gradu, ali je bitno zbog mlađih da na vreme saznaju šta je RK Vrbas, šta je predstavljao i šta predstavlja, i siguran sam da ćemo u budućnosti ponovo biti rukometni centar. Na naš poziv rado se odazivaju ekipe sa svih strana, u ovom trenutku ne postoji kvalitetniji turnir u zemlji i regionu i zavređuje pažnju rukometnog sveta. Nadam se da ćemo i dalje napredovati i iz godine u godinu biti sve bolji", rekao je nakon finalne utakmice Jovan Kovačević, član Opštinskog veća zadužen za sport, bivši igrač Vrbasa i Partizana i rukometni reprezentativac.

Pivotmen Crvene zvezde Dejan Babić proglašen je za najboljeg igrača turnira. Najbolji strelac je srednji bek Partizana Igor Mršulja, dok je njegov suigrač, Andrej Trnavac, najbolji golman.

Pehare najboljima uručili su Mitar Jovović, sin pokojnog Draga Jovovića, Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas, Jovan Kovačević, član OV, i Dren Glušac, predsednik RK Vrbas.