ŽKK Partizan prekinuo pobednički niz Štrudlica

ŽKK "Partizan" Beograd - ŽKK "Vrbas - Medela" Vrbas, 74:65 (20:15, 19:16, 23:10, 12:24) 

12 dec 2016 0 comment

Pobedom nad "Štrudlicama" u okviru 10. kola Ženske košarkaške lige Srbije, ekipa Partizana je učvrstila drugu poziciju i zadržala korak za liderom Radivojem Koraćem. Crno-bele su upisale osmi trijumf i prekinule niz Vrbasa od tri uzastopne pobede, tako da su "Štrudlice" ostale na pet trijumfa sa isto toliko poraza i nalaze se na deobi 7. mesta ŽKLS, koju dele sa ekipom ŽKK "Šabac".

Utakmica je odigrana pred stotinak gledalaca u hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu. Obe ekipe ušle su u meč sa određenim kadrovskim problemima. Trener Partizana Bojan Ivanović, kome je ovo bio prvenac na klupi crno-belih, nije mogao da računa na Jelenu Ćulafić, dok njegov kolega Dejan Mudreša, nije imao na raspolaganju Mašu Janković, uz dodatni problem da je nekoliko igračica iz prve petorke zbog bolesti treniralo slabijim intenzitetom pred ovaj meč. Zbog "rovite" petorke i skraćene klupe "Vrbas" je prvo poluvreme odigrao sa samo jednom izmenom, i to taktičkom, nekoliko sekundi pre isteka poluvremena. Sa druge strane, trener Partizana dosta je menjao tražeći pravu petorku. Uvodni minuti nisu doneli veće rezultatske oscilacije, pa je tako posle šest minuta na semaforu stajao rezultat 9:9. Do prvog opipljivijeg vođstva stigao je domaći tim koji je serijom 9:2 poveo sa 18:11 u 9. minutu. Na isteku deset minuta domaćin je vodio sa 20:15. Četiri vezana poena Nataše Mijatović donela su Vrbasu priključak u 11. minutu (20:19). Partizan nije dopuštao Vrbasu nijedno vođstvo, ali nije uspeo ni da se rezultatski odvoji. U finišu četvrtine Matić i Živadinović su pogodile za 39:31 posle prvih 20 minuta igre. Odluka o pobedniku je pala na početku treće četvrtine. Serijom 17:0 za pet minuta Partizan je poveo sa 56:31. U nekoliko navrata crno-bele su imale maksimalnih 25 poena prednosti, a treći period završile rezultatom 62:41. Visoka prednost potpuno je opustila domaće košarkašice, što je "Vrbas" iskoristio u poslednjoj četvrtini da umanji rezultatsku razliku i stigne do časnog poraza. Vrbas je ovaj period dobio sa 24:12 za konačnih 74:65 u korist ŽKK "Partizan".
 
U narednom 11. kolu, ŽKLS, "Štrudlice" će na svom terenu dočekati ekipu novosadske "ŽKA", meč je zakazan za sredu 14.12.2016 od 19:30h.