Velika pobeda Letećih

KMF "Leteći Holanđanin" – KMF "Novi Pazar" 3:2 (1:1)

17 okt 2016 0 comment

U vrbaškom hramu sporta, domaći sastav KMF "Leteći Holanđanin" je u odličnoj i neizvesnoj futsal predstavi savladao odličnu ekipu iz Novog Pazara.
 
Vrbas, CFK Drago Jovović. Gledalaca oko 600.

Sudijska trojka: Radulović Vladan, Aleksić Nikola, Radović Damir (svi BG).

Strelci: Novaković Marko u 11.min, Samardžić Davor u 21.min, i Živkucin Marko u 30.im /L.Holanđanin/, Mutavdžić Milan u 15.min, i Bihorac Elvir u 30.min /Novi Pazar/.

Žuti kartoni: Srđan Stanić i Davor Samardžić /L.Holanđanin/, i Sanel Stupljanin i Edis Rašljanin /N.Pazar/.

Futsal se vraća u Vrbas! Subota veče i dobro pupunjene tribine velike dvorane Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ bile su preduslov za dobar ambijent i sjajnu utakmicu. Obe ekipe su doživele neočekivane poraze u prethodnom kolu pa je imperativ bila pobeda na obe strane...

Vrbašani su jednostavno morali pobediti da bi malo opuštenije nastavili takmičenje. Sa druge strane Enes Delić je imao kadrovske probleme uoči ove bitne utakmice (nije nastupio zbog povrede, Jovan Cevtanović), kao i domaća ekipa za koju nisu nastupili: Lazetić, Arvaji, Vulović i Đukić. Na startu se krenulo bojažljivo obostrano ali su prvo gosti zapretili odličnom vrataru domaćih, Beljanskom. Kako je vreme odmicalo Novi Pazar je diktirao tempo, i stvarao je šanse. Vrbašani se požrtvovano brane i na kontra napade ugroževaju gol vratara Rašljanina. Jedna greška na sredini terena Pazara koriste vrbašani i brzim duplim pasom iskusni Marko Novaković postiže gol za veliku radost na tribinama 1:0! Slede potom još žešći napadi gostiji pre svega preko kapitena Redžovića, Sadovića i Stupljanina. I kada se mislilo da će vrbašani odoleti Pazarcima u 15.minutu utakmice pravovremena dubinska lopta pogađa Milana Mutavdžića koji koristi idealnu priliku da matira Beljanskog – 1:1! Što je ujedno bio i rezltat poluvremena.

Vrbašani imaju dužu klupu pa čestim izmenama diktiraju tampo... A nastavak donosi još bržu i otvoreniju igru na obe strane, a razlog je brz gola Davora Samaržića već u 21. minutu, oštrim udarcem pored same stative je pogodio nebranjeni deo mreže – 2:1! Vrbašani se dodatno motivušu uz probuđene navijače. Novaković koristi brzinu i veštinu da izbacio direktnog čuvara uz aut liniju i sam izalzi na vratara Rašljanina koji izleće i loptu hvata rukom van golmanskog prostora, opravdano pokazan žuti karton, možda blaga kazna za dati prekršaj, no ostaje žal igrača Letećeg Holanđanina zbog izgledne prilike da ubedljivije povedu. Sa druge strane, šef stručnog štaba gostiju Delić traži ofanzivu, što Pazarci i rade, opet stvaraju nekoliko izglednih prilika koje ne realizuju, pre svega odličnim odbranama vratara Beljanskog, koji izrasta u junaka utakmice. Onda u jednom minutu dva gola, prvo Živkucin uvećeva prednost domaćina na 3:1, da bi oko pedeset sekundi kasnije odličnu akciju Pazaraca i kiks odbrane domaćih iskoristio Bihorac, koji majstorski vara istrčalog Beljasnkog – 3:2! Obe ekipe su nakupile po dosta prekršaja, a prva je ekipa Novog Pazara napravila 6 akumuliranih i sjajnu priliku, da iz kaznenog udarca sa deset metara postigne gol, dobio je Marko Novaković, pošto u timu nije bilo "ubojite" levice već pomenutog Dražena Arvajija kod domaćina. Međutim, na nesreću domaćih, udarac Navakovića izvrsno brani vratar Rašljanin. U poslednja tri-četiri minuta gosti pokušavaju sa petim igračem u polju ali bez uspeha. Rezultat je ostao nepromenjen.
 
Leteći Holanđanin: Beljanski (golman), Samardžić, Bodonji, Ačanski (kap.), Novaković, Marinković (golman), Pokrrajac, Perović, Đurđevac, Živkucin, Stanić, Peković, i Đurović (golman).

Novi Pazar: Rašljanin (golman), Redžović (kap.), Sadović, Mutavdžić, Stupljanin, Mujević (golman), Bojović, Cvetanović, Radetinac, Bihorac, Karišik, i Micić.

Narednog vikenda, u okviru 6. kola Prve futsal lige Srbije, ekipa KMF "Leteći Holanđanin" gostuje u Sremskoj Mitrovici, "ranjenoj" ali uvek neugodnoj ekipi domaćina, KMF "Deus rolplast Mošić".