Futsal spektakl u Vrbasu

KMF "Leteći Holanđanin" Vrbas – KMF "Euro Motus" Beograd, 1:3 (0:1)

28 sep 2016 0 comment

Sinoć se u velikoj dvorani Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu okupilo preko 1000 ljubitelja futsala, Od toga više od 100 navijača, doveli su gosti iz Beograda, uželela se vrbaška publika prvoligaškog futsala, što se i sinoć videlo...

Krajnji rezultat možda i nije realan prikaz odnosa snaga na terenu, ali je Fortuna, sinoć, bila na strani gostojuće ekipe.
 
Gosti iz Beograda su došli sa jasnim ambicijama da se iz vrbaškog hrama sporta, vrate kući uzdignute glave. Od samog početka gosti su bili nešto konkretniji i diktirali su ritam. Početni sastav KMF "Euro Motus", koji je Slaviša Damjanović pripremio: golman Josimović Milan, Šošo Igor, Roknić Nenad, Lazarević Jovan i Živić Milan. Sa druge strane domaćin, opet nekompletan, ali jači nego na prošlom gostovanju, u Kragujevcu. Trener domaćih, Igor Miricki, u startnih 5, uvrstio je sledeće igrače: golman Beljanski, Novaković Marko, Mićunović Igor, Bodonji Boris i Ačanski Željko.

U početnim momentima meča, KMF "Euro Motus", pleo je mrežu ispred gola vrbašana i čestim atacima pokušavao da pogodi mrežu odličnog vratara Beljanskog koji je imao više uspešnih intervencija. Na nesreću domaće ekipe, već po isteku trećeg minuta, gužva u golmanskom prostoru domaćina i kiks odbrane popularnih holanđana, koristi Roknić, uz veliku dozu sreće, pogađa za 0:1! Trener domaćih pokušava čestim izmenama da pronađe pravu postavu, dok se kod gostiju najviše izdvajaju Živić, Šošo i Roknić, uz Jančevskog, braću Novoselac, Tepavčevića i Stanojevića, koji odlično odrađuju poverenu minutažu i ukazano povernje. Dražen Arvaji se lakše povredio, u prvom delu meča, pa na žalost domaćina, nije više ni ulazio u igru do kraja meča, to je bio peh, koji nije nikako nije išao na ruku domaćoj ekipi. Ipak pred kraj prvog dela meča, Novaković prekida akciju "Euro Motusa", na sredini terena, vara protivničkog igrača i iz punog trka upućuje nebranjen udarac, koji na žalost po domaćina, pogađa samo prečku...
Početne trenutke nastavka meča, opet bolje koriste igrači "Euro Motusa", već u prvom minutu drugog poluvremena, gosti odigravaju uigranu akciju iz auta, u tri poteza /Živić-Šošo-Roknić/, koju na žalost završava Ačanski, autogolom za 0:2! Tada se opet bude i čuju bubnjevi gostujućih navijača, kojih je, ponovićemo, bilo više od stotinu na tribinama CFK "Drago Jovović". Tek tada, popularni "Leteći", počinju da se bude i da igraju svoju igru. Golman gostiju, Josimović, sve češće je na mukama, a kolega sa druge strane, Beljanski, opet čini čuda. Novaković Marko je opet pogodio okvir gola, samo ovog puta stativu. Kako se bližio kraj meča, padao je tempo kod gostiju iz Beograda, dok to, odlično fizički pripremljeni vrbašani, koriste i nižu šanse. Konačno posle jednog auta na polovini domaćina, Živkucin, beži po desnoj strani uz aut liniju i plasira loptu kraj leve stative gola istrčalog Josimovića 1:2! 34.min, euforija domaćih navijača u hali Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" i umesto da "leteći" dokusure načetog protivnika, opet su dozvolili da naivno, po treći put na meču,niizčega prime gol . Igrali su vrbašani sa petim igračem (bez golmana) u polju, ali umesto da postignu gol, dozvolili su iskusnom Živiću da natrči na loptu, koja se opet, na žalost domaćiina odbila u nebranjenu mrežu za konačnih 1:3!

Ono što je važno, domaći se nisu obrukali pred favoritom za osvajanje prvenstva, ekipom KMF "Euro Motus", pružili su odličnu partiju, ostaje žal za propuštenim prilikama i olako primljenim golovima. Meču je prisustvovao selektor futsal reprezentacije Srbije i brojni zvaničnici Fudbalskog saveza Srbije, koji su bili veoma zadovoljni organizcijom meča i viđenom igrom na terenu.

KMF "Leteći Holanđanin": Beljanski (golman), Novaković, Mićunović, Bodonji, Ačanski (kap.), Marinković (golman), Živkucin /1./, Perović, Pokrajac, Lazetić, Peković, Samardžić, Đurović (golman), Arvaji.

Trener: Miricki Igor.

KMF "Euro Motus": Josimović, Šošo (kap.), Roknić /2./, Lazarević, Živić /1,/, Krasnić (golman), Tepavčević, Kopanja, Novoselac Dražen, Stanojević, Borojević, Jančevski, Novoselac Sleven, Pavlović Nemanja.

Trener: Damjanović Slaviša