Veliki uspesi plivača iz opštine Vrbas

Uspesi PK "Bjelica", PK "Vrbas" i Nikole Ratkova

03 avg 2016 0 comment

Na prvenstvu Srbije za Pionire i Kadete, koje je održano prethodnog vikenda u Beogradu, pionirska štafeta plivačkog kluba "Vrbas" u sastavu Božičić Divna, Ivić Jovana, Dragojević Dušan i Jerotijević Srđan, postali su dvostruki vicešampioni Srbije u disciplinama 4x50m kraul i 4x50m mešovito. U pojedinačnoj konkurenciji najuspešnija je bila Božičić Divna koja je osvojila srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsnim stilom. Dušan Dragojević u disciplini 100 metara leđno, na cilj je stigao 4. dok je u disciplini 200 metara kraul bio 5. PK "Vrbas", u ekipnoj konkurenciji je zauzeo odlično 12. mesto od 36 klubova.



Takođe, prethodnog vikenda, na istom takmičenju u Beogradu, uspešan nastup imao je i plivački klub "Bjelica". PK "Bjelica" je nastupao sa 3. plivača i na najbolji način je prezentovao svoj rad. U konkurenciji pionira, Jelena Kosović je osvojila titulu prvaka Srbije na 100m delfin kao i 8. mesto na 100m kraul, dok je Sara Pavljuk, koja je bila ulazno godište pionira, osvojila 15. mesto na 100m leđno i 16. mesto na 100m kraul. Treba napomenuti da je Sara u ovim disciplinama bila druga u svom godištu.
U konkurenciji kadeta odličan nastup imala je Milena Mandić koja je osvojila 6. mesto na 200m leđno, gde su joj stotinke nedostajale da osvoji medalju. Milena je bila treća u svom godištu.



Nešto ranije, na prvenstvu Srbije, koje je održano u Beogradu od 15. do 17. jula, Nikola Ratkov, član plivačkog kluba "Vrbas", osvojio je 6 zlatnih i jednu srebrnu medalju. Nikola je postao prvak Srbije u disciplinama: 400, 800 i 1500m kraul, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a vicešampion Srbije u disciplini 200 kraul u juniorskoj konkurenciji.

Veliki uspeh Nikola je ostvario i na Evropskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj, koje je održano od 6. do 10. jula 2016. godine, nastupajući za reprezentaciju Srbije u disciplini 1500 metara kraul. Plivao je fantastično i isplivao je olimpijsku B normu, zauzevši odlično 11. mesto, dok je u disciplini 800m kraul zauzeo 12. mesto. Stotinke su nedostajale da Nikola obori aktuelne državne rekorde u obe discipline.