'Vučice' šampionke!

"Vučice" se plasirale u SuperB rukometnu ligu Srbije

26 maj 2016 0 comment

U poslednjoj utakmici pred svojim navijačima u ovoj sezoni, rukometašice ŽRK "Vrbas" savladale su ekipu ŽRK "Temerin", rezultatom 24:15 (14:8) i uspele su kolo pre kraja prvenstva, da osvoje šampionsku titulu Prve lige Srbije - Sever! "Pulenke" trenera Milutina Lučića su, shodno važnosti meča, ozbiljnom i angažovanom igrom, savladale rivalke iz Temerina i oprostile se od svojih navijača u slavljeničkoj atmosferi.Najzapaženija u gostujućoj ekipi bila je Majkić sa 3 postignuta gola, dok je, u novom šampionu PRLS "Sever", najzapaženiji akter bila Trivunović sa 5 postignutih golova.

Kolo pre kraja prvenstva, popularne "Vučice", uspele su da i matematički potvrde šampionsku titulu, s obzirom, da je, pred međusobni okršaj u poslednjem kolu, napravljena nedostižna razlika od 6 bodova u odnosu na drugoplasiranu ekipu ŽRK "Srem" iz Sremske Mitrovice.

Osvajanjem šampionske titule u konkurenciji klubova koje čine PRLS "Sever", vrbaske rukometašice su obezbedile plasman u elitni rang srpskog rukometa, budući da će sledeće sezone braniti čast vrbaskog rukometa u SuperB rukometnoj ligi Srbije!

Autor teksta: Nikola Musić