KMF 'Leteći Holanđanin' šampion 2. Futsal lige Srbije - Vojvodina

KMF "Leteći Holanđanin" Vrbas – KMF "Hajduk" Kula   6:1 (1:0)

16 maj 2016 0 comment

U subotu 14.05.2016, u CFK "Drago Jovović", odigran je komšijski derbi u kome je domaći sastav KMF „Leteći Holanđanin“ pobedio goste iz Kule – KMF„Hajduk“, sa dosta ubedljivih 6:1 (1:0). Vrbaški sastav popularnih "Letećih" ubedljivo je osvojio titulu šampiona 2. Futsal lige Srbija - Vojvodina, sa skoro idealnim skorom (17 pobeda, 1 remi, bez poraza) i ujedno potvrdio povratak u 1. Futsal ligu Srbije. Kapiten "Holanđana", Željko Ačanski, primio je pehar šampiona od komesara za takmičenje FS Vojvodine Milana Obradovića.

Vrbašani su u svečanoj atmosferi dočekali sportskog prijatelja, ali i ljutog rivala iz Kule. Na tribinama velike dvorane CFK "Drago Jovović" našlo se preko 400 najvernijih simpatizera domaćeg sastava iz Vrbasa, ali i okoline. Trener gostiju, Željko Marić, dobro je motivisao svoje igače, koji su, ruku na srce, bili nešto opasniji u prvom delu meča. Promašili su gosti nekoliko izrazitih zicera ili ih je u postizanju gola sprečio raspoloženi golman domaćina, mladi Marinković Martin. Kao po nepisanom pravilu, kada se šanse za gol ne iskoriste sledi kazna - u 11. minutu utakmice precizan je bio Davor Samardžić,  dok je vrlo dobri golman gostiju, Anđelić Vladan, bio nemoćan - 1:0 za domaće, što je ujedno bio i rezultat prvog dela meča.
 
U nastavku meča igra se "rasplamsala" ali su i strelci bili nešto raspoloženiji u odnosu na prvi deo meča. Najpre Peković Nemanja povisuje rezultat na 2:0 da bi, u gotovo istom minutu (22), Ćetković smanjio na 2:1. Iako je rezultat bio u drugom planu, igralo se jako i dinamično na obe strane. Čak su domaćini napravili i 5 akumuliranih prekršaja, ali su srećom tu i stali. Do kraja utakmice su se u strelce upisali još i Janjić, Bodonji, Ačanski i još jednom Peković, za visokih 6:1.
 
Strelci za domaće: Samardžić Davor u 11.min, Peković Nemanja u 25. i 39.min, Janjić Nikola u 22.min, Bodonji Boris u 35.min, i Ačanski Željko u 38.min, dok je za goste precizan bio Ćetković Slobodan u 22. minutu meča.

Sastav "Leteći Holanđanin": Marinković (golman), Ačanski /kap/, Bodonji, Samaržić, Peković, Lazetić, Perović, Đurović (golman), Pokrajac, Govedarica, Novaković, Arvaji, Janjić i Đurđevac.
Trener: Igor Miricki, i pomoćni trener: Željko Zečević.

Sastav "Hajduk": Anđelić (golman), Kiš, Rakić, Ćetković, Licenberger, Kaćanski, Bognar, Radović /kap/, Milosavljević (golman), i Husak.
Trener: Željko Marić.

Autor teksta: Boća Pravilović