Rutinska pobeda za vučice

ŽRK "Petrovaradin" - ŽRK "Vrbas"  26:32 (12:16)

28 apr 2016 0 comment

Na gostovanju u Novom Sadu, domaćoj ekipi ŽRK "Petrovaradin", popularne "Vučice" napravile su još jedan veliki korak ka prvom mestu na tabeli PRLS i plasmanu u SuperB rukometnu ligu Srbije. Domaćin je savladan rezultatom 26:32 (12:16).

Trener Lučić je svim igračicama pružio jednaku minutažu u želji da isproba nove taktičke zamisli, kao i da vidi na koga može najozbiljnije da računa u finišu sezone. U poraženoj ekipi najefikasnija bila je Mirković sa postignutih 10 golova, dok je, kod vučica, odličnu formu potvrdila Blažić, koja je postigla 5 golova.

Do kraja sezone ostalo je još 4 prvenstvena kola, a trenutno vrbašanke imaju 2 boda više od prvog pratioca ŽRK "Srem" iz Sremske Mitrovice. Međusobni okršaj dve prvoplasirane ekipe zakazan je za poslednje kolo, a do tada, po mišljenju pratilaca prilika u PRLS, vučice, na papiru, imaju lakši raspored uoči derbija u poslednjem kolu.

Naredni vikend, zbog praznika, neće se igrati prvenstvene utakmice, a za dve nedelje vučice dočekuju ŽRK "Laki" iz Crvenke.

Autor: Nikola Musić