Mladi košarkaši Vrbasa prvaci Vojvodine

Mladi košarkaši Vrbasa, generacija rođena 2003. godine i kasnije, osvojila je prvenstvo kvalitetne lige Vojvodine u konkurenciji mlađih pionira U-13. Oni su na završnom turniru u Novom Bečeju, koji je održan 16. i 17. aprila, bili bolji od svojih vršnjaka iz Starih Banovaca, Pančeva i Zrenjanina.

20 apr 2016 0 comment

Vrbaski košarkaši su u polufinalu sa 55:34 savladali Dunav iz Starih Banovaca, da bi u finalu, posle prave drame i tri produžetka, pobedili ekipu Kris Kros iz Pančeva sa 48:44. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ognjen Knežić, dok je Željko Kaluđer poneo epitet najboljeg trenera u pokrajini za dečake ovog uzrasta.

"Ovo je jedna izuzetna generacija, koju košarkaški klub Vrbas davno nije imao. Od njih tek treba očekivati rezultate koji će biti dostojni ekipama iz samog vrha srpske košarke i svakako velika budućnost ovog kluba. Za par godina treba da postanu nosioci igre prvog tima, a očekujem da pojedini igrači ponesu i reprezentativni dres", rekao je trener Kaluđer.

Koliko su ovi dečaci bili dominantni u sezoni u kojoj su osvojili prvenstvo Vojvodine, govori i podatak da su u ligaškom delu takmičenja dobili sve susrete. Na 12 utakmica ostvarili su 12 pobeda. Seriju nepobedivosti nastavili su na polufinalnom turniru u Vrbasu gde su savladali subotički Spartak sa 41:26, Veliku Kikindu sa 61:31 i zrenjaninski Petrovgrad sa 48:47. Kao prvaci polufinalne grupe, opet bez poraza, otišli su na završni turnir u Novi Bečej, gde su ispisali jednu od najlepših stranica u istoriji svog kluba.

Prvaci Vojvodine u konkurenciji mlađih pionira U-13: Miloš Femić, Mateja Jakim, Marko Sekicki, Jovan Vučković, Vasilije Delibašić, Jovan Škatarić, Matija Vlahović, Boško Miljanić, Ljuban Mirović, Ognjen Knežić, Matija Kustudić i Marko Lješković. Trener: Željko Kaluđer.