Održan žreb za finalni turnir kupa Srbije "Milan Ciga Vasojević"

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu održan je žreb za završnicu kupa Srbije "Milan Ciga Vasojević".

15 mar 2016 0 comment
Foto: SSOV Foto: SSOV

Žreb je bio poludirigovan pa su u jednom šeširu bili Radivoj Korać i Crvena zvezda, kao prve dve ekipe na tabeli, a Vrbas Medela i Vršac Swisslion u drugom šeširu.

Voljom žreba u polufinalu će se sastati:

  • Crvena zvezda - Vršac Swisslion 16:30
  • Radivoj Korać - Vrbas Medela 19:00

Finale će se igrati u nedelju od 17:00, uz TV prenos na RTS-u.

Parove je izvlačila košarkašica Vrbas Medele Tijana Cukić.

Završni turnir Milan Ciga Vasojević biće održan u Vrbasu u CFK "Drago Jovović" u subotu i nedelju 19. i 20. marta.
 
Od 2007. godine, od kada je Srbija samostalna država, najviše trofeja nacionalnog Kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet, od čega četiri zaredom od 2007. do 2010, kao i 2012. godine. Partizan je osvajao trofej dva puta – 2011. i 2013, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom, Beograđanke 2014., a Novosađanke 2015. godine.

Brojnim novinarima i predstavnicima klubova, pre samog žrebanja prvi se obratio generalni sekretar KSS Dejan Tomašević.

– Nedavno smo imali spektakl u Nišu i siguran sam da ćemo imati dva lepa dana u Vrbasu. Zahvalio bih se ljudima iz grada Vrbasa što su se prihvatili organizacije ovako velikog takmičenja. Mi smo uradili sve i dolazimo da uživamo. Poželeo bih svim timovima i igračicama da budu zdravi i spremni i pokažu najbolje što imaju. Kao Košarkaški savez presrećni smo što možemo da podržimo lepu akciju, jer postoje ljudi koji razmišljaju i žele da probude svest, pre svega kod naših žena, koliko je njihovo zdravlje bitno.

Ispred organizatora turnira, govorio je potpredsednik opštine Vrbas Milan Glušac.

– Izuzetna nam je čast što smo dobili organizaciju velikog turnira kakav je Kup „Milan Ciga Vasojević“. Potrudićemo se svim svojim resursima i svim svojim organizatorskim sposobnostima da ovaj turnir napravimo onakvim kakav treba da bude. Zahvalio bih se Košarkaškom savezu što je podržao inicijativu našeg ŽKK Vrbas i što smo dobili organizaciju. Mi se u Vrbasu trudimo da održimo sport u gradu koji je nekada nosio epitet „grada sporta“. To možemo na ovaj način, da organizujemo velika takmičenja. Očekujem da u što većem broju dođete na finalni turnir Kupa.

Poznato je da će ovogodišnji finalni turnir Kupa “Milan Ciga Vasojević” biti u znaku akcije “Pink end rol”, koju je KSS pokrenuo u cilju podrške borbi protiv raka dojke. Gošće Kupa će biti i predstavnice i članice Udruženja žena obolelih i lećenih od raka dojke “Budimo zajedno”, a predsednica ovog udruženja Jasmina Lukić zahvalila se na podršci.

– Ispred Udruženja „Budimo zajedno“, ispred svih žena, želim da se zahvalim KSS što je ovaj turnir posvetio podršci, kako ženama koje su obolele i lečene od raka dojke, tako i svim ženama, da znaju da obavezno rade preventivne redovne preglede, ali i da se odazovu skriningu. Jer, prevencija je nešto što pomaže da se bolest rano otkrije, da se leči. Rak dojki je lečiv i izlečiv u velikom procentu ako se rano otkrije. Još jednom hvala na podršci koju dobijamo ovim turnirom, roze pertlama i zajedničkim učešćem…

Akciju „Pink and rol“ detaljnije je objasnila Olivera Krivokapić Dragićević, komesar Prve ženske lige Srbije.

– Jako je važno da se preventivno deluje, a pored toga važna je i podrška, a Košarkaški savez Srbije je prepoznao koliko je bitno. Kao bitan sport, želeli smo da damo doprinos. Inače, mesec mart je mesec borbe protiv raka uopšte, a 20. mart, dan finala, je Dan borbe protiv raka dojke. Ideja je bila da roze pertlama obeležimo tu akciju i damo podršku. Prva ženska liga Srbije je u 21. i 22. kolu igrala sa roze pertlama. U ovaj projekat se uključila i muška košarkaška liga, pa će 25. Kolo, koje se igra 20. marta, igrati u roze pertlama. Na ovaj način košarka šalje važnu poruku i drugima koliko je bitno dati podršku ovakvim udruženjima. Važno je reći da šaljemo poruku u preko 30 gradova Srbije, što je sjajna prilika da pokažemo koliko smo kao sport društveno odgovorni.

Izvor vesti: kosarka24.rs