Najbolje košarkašice Srbije stižu na turnir u Vrbas

Dejan Tomašević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i proslavljeni košarkaški reperezentativac, potpisao je u Vrbasu ugovor sa predstavnicima lokalne samouprave o domaćinstvu finalnog turnira Kupa Srbije "Milan Ciga Vasojević" za sezonu 2015-16.

01 mar 2016 0 comment

Prema odluci Upravnog odbora KSS, a nakon sprovedenog konkursa, domaćin turnira je Ženski košarkaški klub "Vrbas-Medela". Klubu će u organizaciji pomoći Savez sportova opštine Vrbas, s kojim je klub i konkurisao za organizaciju F4 Kupa Srbije. Turnir će biti održan 19. i 20. marta 2016. godine, u Centru za fizičku kulturu "Drago Jovović".

Tomašević je juče o organizaciji turnira razgovarao sa Milanom Glušcem, zamenikom predsednika opštine Vrbas, Jovanom Kovačevićem, članom Opštinskog veća zaduženim za sport i omladinu, kao i sa Bojanom Antonićem, generalnim sekretarom Sportskog saveza opštine Vrbas. Sastanku su prisustvovali i Jovan Bjekić i Dejan Mudreša, predsednik i prvi trener ŽKK "Vrbas-Medela".

"Znam da poslednjih godina ženski košarkaški klub iz Vrbasa beleži dobre rezultate i dodelom organizacije finalnog turnira Kupe Srbije ovom klubu i gradu, želimo da damo na značaju uspesima koji se beleže. Nadam se da će i drugi prepoznati značaj ženske košarke, a kada društvo stane iza sporta, rezultati neće izostati. Priželjkujem da gledaoci ispune halu na finalnim utakmicama jer ženskoj košarci je potrebna podrška, a ne smemo zaboraviti da smo prvaci Evrope", rekao je Tomašević.

Jovan Kovačević, član Opštinskog veća, izrazio je zadovoljstvo što je Vrbas dobio domaćinstvo finalnog turnira i ocenio da je to dobra prilika za promociju grada i sporta. "Odavno u Vrbasu nismo imali ovako veliko takmičenje. Gledaćemo četiri najbolje ekipe u ženskoj konkurenciji i nadam se da ćemo nakon turnira imati zamah u razvoju košarke, i ženske i muške", rekao je Kovačević.