Uspesi plivača iz Vrbasa na Prvenstvu Vojvodine

Plivački klub "Vrbas" i Plivački klub "Bjelica" učestvovali su 13-14. februara na Prvenstvu Vojvodine.

17 feb 2016 0 comment
Plivački klub "Vrbas" na Prvenstvu Vojvodine Plivački klub "Vrbas" na Prvenstvu Vojvodine

Plivački klub "Vrbas" osvojeno je 9 medalja (5 zlatnih i 4 srebrne). Mlađi pioniri su ekipno zauzeli 6. mesto od 17. klubova dok su Pioniri 11. od 23. kluba učesnika.

Dušan Dragojević postao je trostruki prvak Vojvodine u disciplinama 100 metara kraul, 100 i 200 metara leđnim stilom i osvojio je drugo mesto u disciplini 50 metara kraul stilom.

Božičić Divna, koja je plivala u kategoriji sa starijom decom, postala je prvak Vojvodine u disciplini 100 metra prsnim stilom i osvojila je drugo mesto u disciplini 200 metara takođe prsnim stilom. Šampion Vojvodine postala je i ženska štafeta plivačkog kluba Vrbas koja je plivala 4 x 50 metara mešovito u sastavu Milošević Jovana, Danijela Grmuša, Malić Emilija i Božičić Divna.

Ratkov Nikola se povredio plivajući 400 metara kraul ali je, uprkos povredi, uspeo da osvojio 2. mesto kao junior i 2. mesto u apsolutnoj kategoriji takođe kraul tehnikom. Nikola nije mogao da nastavi takmičenje, nadamo se da će biti spreman za Prvenstvo Srbije koje se održava u martu mesecu.

Plivački klub
Plivački klub "Bjelica" na Prvenstvu Vojvodine

I PK "Bjelica" je imao uspešan nastup na Prvenstvu Vojvodine. U konkurenciji 23 najbolja vojvođanska kluba, PK "Bjelica" je osvojio 7 medalja, od toga 5 titula prvaka Vojvodine, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Luka Vučković je postao trostruki kadetski prvak Vojvodine na 50,100 i 200m leđnom tehnikom a osvojio je i bronzanu medalju na 200m prsno. Milena Mandić je postala dvostruki pionirski prvak Vojvodine na 100 i 200m leđnom tehnikom kao i viceprvak na 200m kraul. Raškovic Miro bio je 5. u konkurenciji starijih plivača na 50m leđno, gde su mu nedostajale stotinke da se popne na pobedničko postolje.

Luka Eraković i Ivona Čolaković sa trenerom Milojem Glušcem
Luka Eraković i Ivona Čolaković sa trenerom Milojem Glušcem

PK Delfin iz Vrbasa je učestvovao na Otvorenom prvenstvu Vojvodine. Plivači PK Delfin su plivali sjajno i ostvarili veliki uspeh osvojivši šest medalja i to 4 zlata, jedno srebro i jednu bronzu.

Srebrnu medalju je ostvarila štafeta kadeta na 4x100m kraul u sastavu Ostojić Aleksandar, Obradović Luka, Ostojić Relja i Eraković Luka i nastavila neprekidan niz u kojem se već osam godina za redom štafeta PK Delfin iz Vrbasa penje na pobedničko postolje na prvenstvu Vojvodine.

Sjajni Eraković Luka, pored srebra sa svojim drugarima u štafeti, je ostvario još pet medalja i to 4 zlata i jednu bronzu. Luka je u sve četiri discipline oborio svoje lične rekorde i sjajnim plivanjem postao četvorostruki prvak Vojvodine i to u disciplinama 50m i 100m delfin, 50m kraul i 100m mešovito. Posebno treba naglasiti da je na 100m mešovito osvojio bronzu u apsolutnoj kategoriji.