Bokseri iz Vrbasa šampioni u Rusiji

Na XV Međunarodnom turniru u boksu "Valerija Strižova", koji je održan u Nadimu u Rusiji, dvoje boksera iz Vrbasa, Damjan Grmuša i Jelena Zekić, članovi BK "Čarnok", osvojili su zlatne medalje i na najbolji način predstavili grad i zemlju iz koje dolaze.

03 dec 2015 0 comment

Veliki uspeh je ostvaren u konkurenciji takmičara iz devet država i čak 25 selekcija ruskih republika.

"Nakon teških eliminacionih borbi, mnogo udaraca i sportskog naboja Jelena Zekić i Damjan Grmuša uspeli su da uđu u finale i da zapadnu za oko svim gledaocima i velikanima svetskog boksa. U kategoriji do 64 kg Grmuša Damjan je prvu borbu završio nokautom u trećoj rundi nad protivnikom iz Rusije, ali to je bila samo uvertira pred ostale mečeve do finala. U finalu slavio je nad Aleksejem Denisovim sa 2:1. Grmuša je proglašen za osvajača turnira. U kategoriji do 54 kg Jelena Zekić je boksovala svojim dobro prepoznatljivim stilom bez kompromisa, jakim udarcima i svojom taktikom se izborila za finale sa Aleksandrom Denisovom iz Nadima, u kom je osvojila zlatnu medalju", saopšteno je iz BK "Čarnok".

Ovaj sportski kolektiv sledeće godine proslavlja deceniju svog postojanja. Tokom godina rada iznedrio je mnoge prvake Srbije, prvake Vojvodine i osvajače zlata na međunarodnim turnirima. Treneri Željko Žmukić, Igor Škundrić i Vladimir Papuga poručuju da je ovo samo početak realizacije davno zacrtanog cilja, a to je "da Vrbas dobije boksere međunarodnog kalibra koji će se profesionalno baviti boksom i živeti od boksa".

"Postignuto je mnogo na nacionalnom i međunarodnom nivou ali najbolje tek sledi. Mnogo odricanja, upornosti i spartanskog treninga su samo dokaz da ne postoji nemoguće, nego da postoje samo izgovori koji su barijera, koju treba pobediti", ističu u BK "Čarnok".