Ženski košarkaški klub "Vrbas" proslavio 40. godina postojanja

Ženski košarkaški klub "Vrbas", sinoć je,  proslavio, zaista vredan jubilej - 40 godina postojanja!

28 nov 2015 0 comment
40. godina ŽKK "Vrbas" 40. godina ŽKK "Vrbas"

ŽKK "Vrbas" je osnovan 1975. godine. Počeo je sa radom kao školska sekcija gimnazije "Žarko Zrenjanin", koju je vodio profesor Zdravko Bjelica, da bi te iste godine prerastao u klub. Prvi trener je bio Petar Kankaraš. Sa više i manje uspeha, klub funkcioniše već 40 godina. Krajem 80-tih godina takmičio se u Jedinstvenoj Drugoj Saveznoj Ligi koja se tada igrala na prostorima čitave SFRJ.
 
Od 2011. godine ŽKK Vrbas član je Prve Ženske Savezne Lige, a u svojim selekcijama imao je igračice koje su nastupale za reprezentacije, Tijana Ajduković, Nataša Mijatović, Ivana Jovović, Tijana Cukić, Tamara Rajić, itd.

Klub trenutno okuplja 80 članica, u pet kategorija: seniorke, kadetkinje, pionirke, mlađe pionirke i škola košarke za devojčice uzrasta do 10 godina.

Jubilej ženske košarke u Vrbasu okupio je nekadašnje i sadašnje članove, čelne ljude iz pokrajinskog i republičkog košarkaškog Saveza, Opštine Vrbas, predstavnike  CFK" Drago Jovović" kao i brojne prijatelje i sponzore kluba.

Program proslave 40 godina kluba otvorila je revijalna utakmica između veteranki i aktuelne seniorske ekipe. Utakmica se završila simboličnim rezultatom 40:40.

Ceo događaj se odigrao u Velikoj Sali CFK „Drago Jovović“, sa početkom od 18:30, dok su u nastavku svoje košarkaško umeće sa loptom pokazale i najmlađe članice kluba.