Opština Vrbas i SSOV na 4. Međunarodnom sajmu sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je, u najvećoj Hali 1 Beogradskog sajma, otvorio četvrti međunarodni Sajam sporta.

28 nov 2015 0 comment

„Cilj nam je da Sajam sporta postane tradicionalna manifestacija koja će okupljati što veći broj građana iz cele zemlje, ali i regiona i šire. Sport je naš najbolji brend i imamo mnogo toga da pokažemo svetu! U ovih 11.000 kvadratnih metara nalaze se naši najbolji sportisti, mlade nade i talenti, vrhunski sportski stručnjaci, doktori ali i veliki broj građana i predstavnika medija – hvala vam svima što svojim prisustvom pokazujete da volite sport. Međutim, još jedna važna stvar pored prezentacije sporta i uspeha naših sportista jesu našu najmlađi. Ako barem jedno dete počne da se bavi sportom posle Sajma onda sam ja ispunio svoju misiju, a Sajam sporta ima smisao“, rekao je Udovičić u uvodnom obraćanju.

On je podsetio na ovogodišnje brojne uspehe srpskih sportista koji su u 2015. ukupno osvojili 521 medalju. To je sve, kako kaže Udovičić, rezultat dobrog i transparentnog odnosa sa sportskim savezima, koji sportistima obezbeđuju uslove za pripreme prema njihovim željama.

„Svi znamo da nam najveći izazov tek predstoji – Olimpijske igre. Zbog toga, sledeće godine, uprkos ekonomskoj situaciji, trudićemo se da obezbedimo najbolje moguće uslove našim sportistima za pripreme za Olimpijeske igre“, naglasio je Udovičić.

Svim prisutnima obratili su se i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i direktor Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tim Kartrajt, koji su istakli da je Sajam sporta manifestacija od velikog značaja koja u velikoj meri promoviše Beograd

Izvor: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije