Odbojkašice Gimnazije se plasirale na Međuokružno školsko prvenstvo

Srednja ekonomska škola „Svetozar Miletić“ Novi Sad - Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ Vrbas   2:0

24 nov 2015 0 comment

Okružno takmičenje u ženskoj odbojci za srednje škole Južnobačkog regiona, održano je u velikoj hali CFK "Drago Jovović"  u Vrbasu, 23.11.2015. god. sa početkom od 9h. Na takmičenju je učestvovalo 6 ekipa, predstavnici, srednjih škola iz opština: Vrbas, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bečej i Grad Novi Sad (2 ekipe). Takmičenje je proteklo u fer i sportskoj atmosferi.

Pobednik turnira je Srednja ekonomska škola "Svetozar Miletić" iz Novog Sada, koja je u finalu takmičenja, zasluženo pobedila ekipu Gimnazije "Žarko Zrenjanin" iz Vrbasa, rezultatom 2:0. Obe ekipe su se plasirale na Međuokružno školsko takmičenje u odbojci, s tim što gošće iz Novog Sada, u petak, 27.11.2015. igraju u Pančevu u grupi A2, dok domaćin ovog takmičenja, ekipa Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ u četvrtak 26.11.2015. putuje u Suboticu u grupu A1 Međuokružnog školskog prvenstva u odbojci za devojke.

Organizator ovog takmičenja je bila Gimnazija "Žarko Zrenjanin", dok su tehničku pomoć u organizaciji  takmičenja pružili, CFK „Drago Jovović“, Udruženje odbojkaških sudija opštine Vrbas i Savez sportova opštine Vrbas.

Rezultati mečeva:

¼ FINALE
Gimnazija „Svetozar Marković“ Novi Sad – Gimnazija „20. oktobar“ Bačka Palanka 2:0
Srednja ekonomska škola „Svetozar Miletić“ Novi Sad – Gimnazija „Jan Kolar“ Bački Petrovac 2:0
Ekipe Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa i ekipa Srednje ekonomske škole iz Bečeja, voljom žreba, su se plasirale, direktno u ½ finale.

½ FINALE
Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ Vrbas - Gimnazija „Svetozar Marković“ Novi Sad  2:0
Srednja ekonomska škola „Svetozar Miletić“ Novi Sad - Srednja ekonomska škola Bečej  2:0

FINALE
Srednja ekonomska škola „Svetozar Miletić“ Novi Sad - Gimnazija „Žarko Zrenjanin“ Vrbas  2:0

Gen.Sekretar SSOV
Antonić Bojan