Održan 3. Memorijalni turnir "Drago Jovović"

Posle Vojvodine i Vrbasa, Spartak Vojput je treći osvajač memorijala "Drago Jovović".

07 feb 2015 0 comment

Subotičani su u finalu, protiv daleko mlađeg sastava Jugovića, od samog početka diktirali tempo i sasvim zasluženo stigli do pobede i pehara. Jugović je samo u 19-om minutu imao egal (8:8), a sve ostalo, rezultatski gledano, bilo je na strani Subotičana, koji su u pojedinim trenucima imali i pet golova prednosti. Dobro postavljena taktika trenera Branislava Zeljkovića, da se zaustavi najbolji igrač Kaćana Nemanja Beloš, urodila je plodom, pa je time i put do pobede bio lakši.

Rezultat finalne utakmice Jugović - Vojput 22:25 (11:13).

Milan Potpara, najbolji igrač utakmice, je posle isteka 60-og minuta sa deveterca iskoristio loše postavljenu odbranu domaćina, nepažnju golmana Đukića i pravim projektilom smestio loptu u gol, čime je umesto "penal ruleta" doneo pobedu svom timu i treće mesto.

Inače, bila je to revija rukometne mladosti, jer su treneri obe ekipe, odlučili da odmore neke iskusne igrače i šansu pruže onima, koji tek dolaze. Odličnu partiju kod domaćina, pružio je Miloš Grozdanić, a kod gostiju Milan Potpara.

Rezultat utakmice za treće mesto Vrbas Carnex - Crvenka 25:26 (9:13).

Nojbolji pojedinci na turniru, koji su dobili nagrade su:

  • najbolji strelac: Nemanja Beloš - RK "Jugović"
  • najbolji golman: Tadej Dobrijević - RK "Jugović"
  • najbolji igrač: Đorđe Đekić - RK "Vojput".

Pobednički pehar, Subotičanima, je uručio Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj prestižni turnir.

Nakon svečane ceremonije, svi učesnici turnira su nastavili druženje uz zajedničku večeru.