Održan prvi seminar o IPA programima prekogranične saradnje - Apliciranje za sredstva EU

Predstavnicima lokalnih samouprava i teritorijalnih sportskih saveza u Republici Srbiji, prezentovani načini saradnje sa Crnom Gorom, BiH i Mađarskom.

03 feb 2015 0 comment

Sportski savez Srbije organizovao je prvi seminar o IPA programima za prekogranične saradnje sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom i Mađarskom. Predsednik SSS Aleksandar Šoštar, Gen.Sekretar, Vladimir Batez i počasni Sekretar, Dane Korica su bili domaćini, uz državnog sekretara za sport Republike Srbije, Predraga Peruničića i pomoćnice Ministra za sport Republike Srbije, Zagorku Petrović Zlatanović Gigić. SSS je bio organizator u saradnji sa MOS, sektorom za upravljanje projeketima i Kancelarijom za evropske integracije.

Predstavnicima lokalne samouprave i teritorijalnih sportskih saveza, predočene su mogućnosti za apliciranje za sredstva u okviru programa Evropske unije za prekograničnu saradnju sa komšijama za razvoj sportskih objekata i sporta. Projekat nosi ime, "Iniciranje međunarodne i interdisciplinarne saradnje u oblasti razvoja mreže sportske infrastrukture u pograničnim područjima Republike Srbije prema BiH, Mađarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Rumuniji i Bugarskoj".

Ovim, prvim seminarom, obuhvaćene su samo lokalne samouprave u pograničnim područjima Srbije prema Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Mađarskoj. Za preostale lokalne samouprave biće organizovane serije seminara.