Proglašeni najbolji sportisti i klubovi u 2014.

Na svečanosti u Skupštini opštine Vrbas danas su uručene nagrade najboljim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i klubovima u 2014. godini.

22 dec 2014 0 comment

Najbolje među brojnim sportistima u opštini Vrbas izabrala je komisija Saveza sportova. Uz slavu koja pripada pobednicima, laureatima su uručene plakete i diplome, uz određene novčane iznose.

Za najboljeg sportistu u 2014. godini ponovo je, po šesti put, proglašen kik bokser Ljubo Jalovi, evropski i svetski prvak, dok je najbolja spotistkinja plivačica Ivana Čolaković, članica Plivačkog kluba Delfin, višestruka prvakinja Vojvodine i Srbije. Najbolja mlada sportistkinja u 2014. godine je Maša Janković, članica ŽKK Vrbas i kadetska reprezentativka Srbije, dok je najbolji mladi sportista Luka Eraković, plivač PK Delfin i pionirski reprezentativac Srbije. Po treći put za najboljeg trenera, ovoga puta u 2014. godini, izabran je Dušan Kilibarda, trener Kik boks kluba Vrbas, a ovaj kolektiv je ujedno proglašen i za najbolji kolektiv u individualnim sportovima. Specijalnu plaketu za doprinos razvoju sporta dobio je Dušan Naumov, dugogodišnji predsednik, pedagog i trener u Streljačkom klubu Vrbas. Specijalnu plaketu za razvoj ženskog rukometa dobio je i ŽRK Vrbas, a nagradu je primio Miljan Vujović, predsednik kluba. Za najbolji sportski kolektiv u muškoj konkurenciji proglašen je Rukometni klub Vrbas, u čije je ime nagradu primio Dren Glušac, predsednik kluba, dok je najbolji klub u ženskoj konkurenciji ŽKK Vrbas Medela, a nagradu je primio Jovan Bjekić, predsednik kluba.

Prve čestitke laureatima je uputio dr Bratislav Kažić, predsednik opštine Vrbas, koji je ocenio da su susreti sa decom i sportistima najlepši deo posla koji obavlja. "Veoma brzo prošla je godina dana od kako smo se na ovom mestu sreli prvi put. Vi ste nešto jako dragoceno za ovaj grad, neko ko grad predstavlja na najbolji način, na našu radost, i čije pobede sve nas obraduju. Možda sam se ogrešio o neke sportiste, ali sam se stvarno trudio da kad god imam vremena pogledam njihove nastupe. Nadam se da su odluke o najboljim donete pravedeno, onako kako svi zaslužuju, i priželjkujem da već sledeće godine bude još više kandidata, da dođemo do još boljih rezultata i još većih pobeda. Mi navijamo za vas i trudićemo se da vam se odužimo na pravi način, i pored svih problema sa kojim se susrećemo", rekao je Kažić i poželeo sportistima još više uspeha u 2015. godini.

Zahvaljujući na nagradi plivačica Ivana Čolaković izrazila je zadovoljstvo što se vratila u Vrbas i ponovo počela da pliva za PK Delfin, i, kako je istakla, za nagradu koju je primila zaslužni su svi treneri sa kojim je do sada radila. "Čestitam svim nagrađenim sportistima i onim koji su bili u konkurenciji. Izbor za najbolju srotiskinju služiće mi kao podstrek za dalji rad i nadam se još većim uspesima u budućnosti", rekla je Čolaković. I najbolji sportista, Ljubo Jalovi, zahvalio se Savezu za sport na ukazanom poverenju i potvrdio da se mukotrpan rad uvek isplati. "Mene ovih šest priznanja najboljeg sportiste opštine Vrbas obavezuje da radim još više. Čeka me odbrana svetske titule na prvenstvu u Beogradu, ali i profesionalni mečevi u kojim ću pokušati da potvrdim reputaciju koju sam stekao do sada", rekao je Jalovi.

Nagrade su uručili dr Bratislav Kažić, predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac, zamenik predsednika, Ksenija Bence, pomoćnica predsednika, Jovan Kovačević, Danijela Ilić, Jovana Vujtović i Jasna Komatović, članovi Opštinskog veća, Viktor Besermenji, zamenik predsednika SO Vrbas, i Mirjana Šimun, načelnica Opštinske uprave.

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas

Najbolji sportisti 2014 - Opština Vrbas