Konkurs za finansiranje projekata iz oblasti sporta

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisao je konkurs za finansiranje projekata i programa iz oblasti sporta u 2016. godini. U okviru opšteg konkursa planirano je da se podeli 143 miliona dinara.

08 mar 2016 0 comment

U skladu s Pravilnikom o odobravanju i finansiranju projekata i programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta, podnosioci zahteva biti isključivo pravna lica i to: pokrajinski sportski savezi i Sportski savez Vojvodine, sportske organizacije registrovane kao udruženja, ustanove ili ustanove za sport, vaspitno-obrazovne ustanove (osnovne i srednje škole), akreditovane visokoškolske ustanove iz oblasti sporta i predškolske ustanove, jedinice lokalne samouprave – gradovi, opštine i niži nivoi javne uprave, drugi pravni subjekti koji su korisnici sportskih objekata u javnoj svojini.

U obzir za finansiranje uzimaće se projekti i programi koji se po svojoj sadržini odnose na:

  1. Aktivnosti pokrajinskih sportskih saveza od značaja za AP Vojvodinu (godišnji programi pokrajinskih sportskih saveza i Sportskog saveza Vojvodine, posebni programi pokrajinskih sportskih saveza i Sportskog saveza Vojvodine, stipendije perspektivnih sportista, dodele novčanih nagrada sportistima za godišnja priznanja u oblasti sporta „Vihor”),
  2. Afirmacija sporta u AP Vojvodini (organizacija sportskih priredbi, manifestacija i takmičenja, učešće na međunarodnim sportskim priredbama, predlozi projekata kojima se doprinosi razvoju spor ta),
  3. Afirmacija školskog sporta (predlozi projekata u skladu sa Akcionim planom sprovođenja strategije razvoja školskog sporta), 4. Održavanje (sanacija, adaptacija i rekonstrukcija i opremanje sportskih objekata, fiskulturnih sala i trenažnih centara).
  4. Održavanje i opremanje sportskih objekata, fiskulturnih sala i trenažnih centara u AP Vojvodini

Konkurs je otvoren do 05. decembra 2016. godine.

 

Tekst konkursa
Konkursna dokumentacija