Poziv za učešće u javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o sportu

Poštovani predstavnici sportskih organizacija, obaveštavamo vas da je na predlog Ministarstva omladine i sporta Odbor za javne službe doneo Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Zakona o sportu.

22 apr 2015 0 comment

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o sportu sprovodiće se u periodu od 20. aprila 2015. godine do 1. juna 2015. godine za predstavnike svih državnih organa, krovnih nevladinih organizacija, kao i za sve zainteresovane subjekte, pravna i fizička lica koja učestvuju u sistemu sporta, predstavnike Zaštitnika građana Republike Srbije, Poverenika za dostupnost informacija od javnog značaja i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, stručnu javnost i druge zainteresovane učesnike.

Termini i mesta za održavanje Javne rasprave o Nacrtu zakona o sportu su:

  • 23. aprila u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 15.00 časova,
  • 24. aprila u Novom Pazaru sa početkom u 12.00 časova,
  • 29. aprila u Somboru sa početkom u 13.00 časova,
  • 30. aprila u Boru sa početkom u 14.00 časova,
  • 4. maja u Kragujevcu sa početkom u 12.00 časova,
  • 7. maja na Zlataru sa početkom u 14.00 časova,
  • 11. maja u Novom Sadu sa početkom u 13.00 časova,
  • 13. maja u Nišu sa početkom u 13.00 časova,
  • 18. maja u Subotici sa početkom u 13.00 časova,
  • 20. maja u Beogradu sa početkom u 12.00 časova.

U prilogu dostavljamo Vam Tekst nacrta zakona o sportu, Obrazloženje, kao i Obrazac za komentare, predloge, sugestije.

Učesnici javne rasprave pozivaju se da u naznačenom roku dostavljaju predloge, sugestije, inicijative i komentare na elektronsku adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., odnosno pisanim  putem na  adresu  Ministarstva omladine  i sporta, sa naznakom „Za Nacrt zakona o sportu”, Bulevar Mihajla Pupina broj 2, 11000 Beograd.

Nakon završetka javne rasprave Ministarstvo omladine i sporta će analizirati sve sugestije učesnika  u  javnoj  raspravi  i  sačiniti  izveštaj  o sprovedenoj  javnoj raspravi koji će objaviti na svojoj internet stranici i Portalu e-uprave najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave.

Sve primedbe i sugestije na Nacrt zakona o sportu možete dostaviti na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

S obzirom na značaj ovog Zakona za sistem sporta, uvereni smo da ćete svojim ličnim učešćem, aktivnim pristupom i prisustvom na javnim raspravama doprineti da ovaj Zakon unapredi i poboljša naš sistem sporta, što je naš zajednički cilj.

Srdačan pozdrav

 

DOKUMENTI:

- Nacrt Zakona o sportu
- Obrazloženje Nacrta Zakona o sportu
- Obrazac: Primedbe i predlozi u vezi sa Nacrtom zakona