Pregršt medalja za plivače PK "Bjelica" i PK "Vrbas"

Plivački dva vrbaska plivačka kluba, "Bjelica" i "Vrbas", ostvarili su izuzetne rezultate na plivačkim mitinzima održanim u nekoliko gradova prethodnih nedelja.

17 nov 2014 0 comment

Poslednji u nizu bio je međunarodni plivački miting "Kup Kikinde", a mladi plivači iz Vrbasa okitili su se brojnim medaljama i iza sebe ostavili svoje vršljake iz mnogih plivačkih klubova Srbije.

"U konkurenciji 27 klubova i 503 plivača iz Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Hrvatske, Plivački klub 'Bjelica' osvojio je treće mesto u ekipnoj konkurenciji i 11 medalja, od kojih je osam zlatnih, dve srebrnih i jedna bronzana. Osvajači medalja bili su: Sara Pavljuk - šest zlatnih, Divna Božičić - dve zlatne, Jelena Kosović - srebrna, Miro Rasković - srebrna, i MIlena Mandić - bronzana. Ovo je bilo drugo takmičenje ove sezone i vidan je konstantan napredak svih plivača. Sada nam sledi još jači rad i nadamo se još bolji rezultati na prvenstvima Vojvodine i Srbije, koja će se organizovati početkom sledeće godine", saopšteno je iz PK "Bjelica".

Na istom mitingu nastupali su i plivači iz PK "Vrbas" i kao i njihovi drugovi iz PK "Bjelica", osvojili brojne medalje. "U trkama je učestvovalo pet dečaka i 12 devojčica, a medalje su osvojili: Danijela Grmuša, Jovana Milošević, Višnja Popović i Jovana Ivić - bronze, zatim Vuk Dognar, Dušan Dragojević, Miloš Femić i Vukašin Radojičić - srebrne, Ksenija Femić - zlato i bronza, Jovana Ivić - bronza, Dušan Dragojević - zlatna i tri bronzane. Ovo je početak sezone i zadovoljni smo postignutim rezultatima. Od 20. decembra planiramo pripreme na Tari, u hotelu 'Omorika', jer želimo da spremno dočekamo najznačajnija takmičenja i popravimo rezultate koje sada postižemo", saopšteno je iz PK "Vrbas". Inače, ovaj klub nedavno je osvojio šest medalja na međunarodnom livačkom mitingu "Ante Lambaša" u Beogradu, kao i medalje na mitingu "Poletarac" u Novom Sadu, što je najbolja potvrda dobrog rada trenera Slobodana Žugića i Dragana Bašanovića.

 

Related items

  • Plivači iz Vrbasa u selekciji Vojvodine

    Dvoje plivača iz Vrbasa, Dušan Dragojević iz Plivačkog kluba "Vrbas" i Milena Mandić iz Plivačkog kluba "Bjelica", dobili su pozive da nastupaju za selekciju Vojvodine na Međunarodnom plivačkom mitingu u Ljubljani, koji će se održati 06. i 07. decembra.

  • Najsjajnije medalje za boksere i plivače

    Mladi bokseri i plivači iz vrbaskih klubova zabeležili su sjajne uspehe na takmičenjima tokom juna i osvojili pregršt medalja i trofeja.

  • Plivanje: Ivona Čolaković prvak Srbije

    Od 28.03. do 30.03.2014 godine održano je u Beogradu na bazenu Sportskog centa „Novi Beograd“ Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, omladince i apsolutno, na kome je učestvovalo 383 plivača iz 44 kluba.