Održan XXII Vojvođanski šahovski festival mladih

Vrbas i hotel "Bačka" bili su domaćini XXII Vojvođanskog šahovskog festivala mladih na kojem su odigrana prvenstva Vojvodine za devojčice i dečake u kategorijama do 8, 10, 12 i 14 godina, i juniorki i juniora u kategorijama do 16 i 18 godina.

15 jan 2015 0 comment

Na festivalu je učestvovalo 99 takmičara, 28 devojčica i juniorki, 71 dečak i junior.

Prema propozicijama, igralo se devet kola po švajcarskom ili Berger sistemu, u zavisnosti od broja takmičara u grupama. Tempo igre bio je 90 minuta po igraču za 40 poteza i 15 minuta po igraču do kraja partije, što znači da su partije ukupno trajale 210 minuta. Organizator festivala bio je Šahovski savez Vojvodine.

Učesnike prvenstva na otvaranju su, između ostalih, pozdravili i poželeli im dobre rezultate Marjana Maraš, predsednica SO Vrbas, Miroslav Kopanja, predsednik Šahovskog saveza Srbije, i Danko Bokan, generalni sekretar Šahovskog saveza Vojvodine.

Jedan od šampiona ovog prvenstva postao je i Marko Kupusuvić, član Šah kluba Vrbas i učenik trećeg razreda OŠ „Svetozar Miletić“ iz Vrbasa, koji je bio najbolji u  kategoriji do 10 godina. Svi rezultati XXII Vojvođanskog šahovskog festivala mladih mogu se videti ovde.